Včelí pyl Množství 125 g
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Posilněte svou vitalitu a celkové zdraví včelím pylem – takzvanou „fontánou mládí“, bohatým přírodním multivitaminem. Po fermentaci v medu získáte superpotravinu plnou vitaminů, minerálů, blahodárných fytonutrientů a enzymů. Pravidelnou konzumací včelího pylu podpoříte svoji vitalitu a energii. Včelí pyl také přispívá k normální plodnosti a myšlení. Díky vysokému obsahu mikroživin prospívá normální funkci imunitního systému. Včelí pyl je bohatý dar přírody, někdy nazývaný jako „fontána mládí.“ O včelím pylu se říká, že jednou z nejkomplexnějších potravin. Díky bohatosti a různorodosti mnoha divoce rostoucích květin je náš včelí pyl vysoce kvalitní, chutný a čistý. Byl sklizen co nejšetrnějším způsobem z neznečištěných přírodních oblastí. Ne nadarmo si včelí pyl oblíbili ti, kteří potřebují vyživit svoje tělo nebo podpořit krásu či hormonální zdraví. Patří sem například sportovci nebo třeba ženy v klimakteriu. Včelí pyl je obzvláště vhodné užívat: jako skvělý zdroj živin při vyčerpanosti vhodný i při stresovém období pro udržení normální funkce prostaty pro zlepšení plodnosti Které blahodárné látky včelí pyl obsahuje? Včelí pyl obsahuje více než 5000 enzymů a tisíce fytonutrientů jako jsou ko-enzymy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy. Díky obsahu vitamínů skupiny B přispívá k normální činnosti nervové soustavy (B1,B2, B3, B6) přispívá ke zdraví pokožky a sliznic (B2, B3) přispívá k udržení normálního stavu zraku (B2) přispívá k udržování zdravého energetického metabolismu (B1, B2, B3, B6) přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání (B2, B3, B6, B9) přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu (B9) přispívá k normální krvetvorbě (B9) Díky obsahu vitamínu C a železa přispívá k normální funkci imunitního systému (i díky vitamínu B6) přispívá k normální tvorbě kolagenu Díky obsahu vitamínu E a C má antioxidační účinky, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem Díky obsahu zinku přispívá k udržení normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky přispívá k normální plodnosti a reprodukci pomáhá udržovat zdravou hladinu testosteronu v krvi Díky obsahu vápníku a hořčíku přispívá k udržení normálního stavu kostí, zubů a činnosti svalů Odkud včelí pyl pochází? Náš pyl pochází z malé rodinné včelařské farmy v Budči ve středním Slovensku. Místo se nachází v malebné krajině na břehu řeky Hron, nedaleko chráněné krajinné oblasti. Náš pyl tedy pochází z čistého, neznečištěného prostředí. Je sbírán a upravován šetrným postupem za pomocí vlastnoručně vyrobeného náčiní s respektem vůči včelkám. Včelaření provází naše dodavatele po více než jedno století. Láska k řemeslu je předávána z otce na syna již ve čtvrté generaci. Jak se včelí pyl získává? Včely nasbírají na svých cestách pylová zrníčka z květů. Při jednom výletu z úlu navštíví i více než 1000 květů! Zlatá pylová zrna jsou mikroskopické velikosti, včely jich ale nasbírají miliony, poté je zvlhčí medem a stlačí do malých kuliček. Pro sběr tohoto pylu jsou používány ty nejnovější a nejkvalitnější dostupné technologie se záměrem co nejméně ovlivnit život včel a zachovat všechny nutriční hodnoty a blahodárné účinky. Ke sběru slouží mřížky umístěné u vchodu do úlu, kterými včela musí projít, a tím na nich zanechá 10 až 50 % procent pylu. Včelám se nikdy takto však neodebírá více než 30 % pylu – jinak by zeslábly. Tento včelí pyl se nejprve zmrazí, poté se pečlivě suší při teplotě podobné včelímu úlu, tedy pod 38°C a následně se ještě čistí. Pyl se pomalu suší, aby se zastavila přirozená fermentace a znehodnocování pylu a aby přitom bylo dosaženo co nejvyšší kvality, čistoty a lahodné bohaté chuti pylu. Citlivým zpracováním a pečlivým skladováním si pyl zachovává nutriční bohatství, které přesušený tvrdý pyl ztrácí. Včelí pyl a fermentace Včelí pyl, který vám zde nabízíme, byl sesbírán ještě před tím, než byl včelkami uložen v úlu do pláství. Odborně se nazývá rouskový pyl. My jej doporuBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář