Vážení zákazníci, chtěli bychom Vás upozornit, že poslední objednávky roku 2024 budeme přijímat dne 19.12.2024 do 23:59 hod. Ale už bez garance na doručení, do Vánoc. Po novém roce budou objednávky vyřizovány od 6.1.2025. Děkujeme za pochopení a přejeme klidné svátky a šťastný nový rok 2025.

Včelí pyl Množství 125 g

Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
175 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Posilněte svou vitalitu a celkové zdraví včelím pylem – takzvanou „fontánou mládí“, bohatým přírodním multivitaminem. Po fermentaci v medu získáte superpotravinu plnou vitaminů, minerálů, blahodárných fytonutrientů a enzymů.  Pravidelnou konzumací včelího pylu podpoříte svoji vitalitu a energii. Včelí pyl také přispívá k normální plodnosti a myšlení. Díky vysokému obsahu mikroživin prospívá normální funkci imunitního systému. Včelí pyl je bohatý dar přírody, někdy nazývaný jako „fontána mládí.“ O včelím pylu se říká, že jednou z nejkomplexnějších potravin. Díky bohatosti a různorodosti mnoha divoce rostoucích květin je náš včelí pyl vysoce kvalitní, chutný a čistý. Byl sklizen co nejšetrnějším způsobem z neznečištěných přírodních oblastí. Ne nadarmo si včelí pyl oblíbili ti, kteří potřebují vyživit svoje tělo nebo podpořit krásu či hormonální zdraví. Patří sem například sportovci nebo třeba ženy v klimakteriu. Včelí pyl je obzvláště vhodné užívat: jako skvělý zdroj živin při vyčerpanosti vhodný i při stresovém období pro udržení normální funkce prostaty pro zlepšení plodnosti Které blahodárné látky včelí pyl obsahuje? Včelí pyl obsahuje více než 5000 enzymů a tisíce fytonutrientů jako jsou ko-enzymy, bioflavonoidy, fytosteroly a karotenoidy.  Díky obsahu vitamínů skupiny B  přispívá k normální činnosti nervové soustavy (B1,B2, B3, B6) přispívá ke zdraví pokožky a sliznic (B2, B3) přispívá k udržení normálního stavu zraku (B2) přispívá k udržování zdravého energetického metabolismu (B1, B2, B3, B6) přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání (B2, B3, B6, B9) přispívá k normálnímu metabolismu homocysteinu (B9) přispívá k normální krvetvorbě (B9) Díky obsahu vitamínu C a železa přispívá k normální funkci imunitního systému (i díky vitamínu B6) přispívá k normální tvorbě kolagenu Díky obsahu vitamínu E a C má antioxidační účinky, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem Díky obsahu zinku přispívá k udržení normálního stavu vlasů, nehtů a pokožky přispívá k normální plodnosti a reprodukci pomáhá udržovat zdravou hladinu testosteronu v krvi Díky obsahu vápníku a hořčíku přispívá k udržení normálního stavu kostí, zubů a činnosti svalů Odkud včelí pyl pochází? Náš pyl pochází z malé rodinné včelařské farmy v Budči ve středním Slovensku. Místo se nachází v malebné krajině na břehu řeky Hron, nedaleko chráněné krajinné oblasti. Náš pyl tedy pochází z čistého, neznečištěného prostředí. Je sbírán a upravován šetrným postupem za pomocí vlastnoručně vyrobeného náčiní s respektem vůči včelkám. Včelaření provází naše dodavatele po více než jedno století. Láska k řemeslu je předávána z otce na syna již ve čtvrté generaci. Jak se včelí pyl získává? Včely nasbírají na svých cestách pylová zrníčka z květů. Při jednom výletu z úlu navštíví i více než 1000 květů! Zlatá pylová zrna jsou mikroskopické velikosti, včely jich ale nasbírají miliony, poté je zvlhčí medem a stlačí do malých kuliček. Pro sběr tohoto pylu jsou používány ty nejnovější a nejkvalitnější dostupné technologie se záměrem co nejméně ovlivnit život včel a zachovat všechny nutriční hodnoty a blahodárné účinky. Ke sběru slouží mřížky umístěné u vchodu do úlu, kterými včela musí projít, a tím na nich zanechá 10 až 50 % procent pylu. Včelám se nikdy takto však neodebírá více než 30 % pylu – jinak by zeslábly. Tento včelí pyl se nejprve zmrazí, poté se pečlivě suší při teplotě podobné včelímu úlu, tedy pod 38°C a následně se ještě čistí. Pyl se pomalu suší, aby se zastavila přirozená fermentace a znehodnocování pylu a aby přitom bylo dosaženo co nejvyšší kvality, čistoty a lahodné bohaté chuti pylu. Citlivým zpracováním a pečlivým skladováním si pyl zachovává nutriční bohatství, které přesušený tvrdý pyl ztrácí. Včelí pyl a fermentace Včelí pyl, který vám zde nabízíme, byl sesbírán ještě před tím, než byl včelkami uložen v úlu do pláství. Odborně se nazývá rouskový pyl. My jej doporu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: