Mung dal loupaný půlený, 500 g Sattva
Související produkty
Detailní popis produktu
Luštěniny pro bílkoviny a vlákninu
Luštěniny obecně bývají doporučovány jako přírodní zdroj bílkovin a vlákniny. Mung dál, nebo také moong dal je luštěnina chuťově podobná čočce, hrášku a fazolím současně.
Díky výživovým hodnotám se mung dál těší oblibě především mezi vegetariány a vegany. Dál je velmi dobře stravitelný a podává se často s rýží nebo parathou.
Fazole mung dál v kuchyni
Půlené mungo se skvěle hodí jako přísada do polévek, pomazánek a do zeleninových pokrmů. Můžete jej také použít jako alternativu k rýži jako přílohu k hlavnímu jídlu. Díky svým výživovým hodnotám je mung dál ideální pro každého, kdo dbá o zdravou výživu.
Způsob použití: Namočte mung dál do studené vody na 8 – 9 hodin nebo zalijte vroucí vodou a nechte namočené 3 – 4 hodiny. Poté vodu slijte a vhoďte mung dál do vroucí osolené vody a vařte 30 – 40 minut.
Složení: fazole mung dál - loupaná půlená
Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme uchovávat v uzavřeném obalu.
Výživové údaje na 100 g (nevařené) | |
---|---|
Energetická hodnota | 1382 kJ / 347 kcal |
Tuky | 0,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 52,2 g |
- z toho cukry | 2,7 g |
Bílkoviny | 24,3 g |
Vláknina | 8,3 g |
Sůl | 0,06 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | AKCE až -50% |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.