Croissant 220g Schar bez lepku 3020
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÝ CROISSANT Na jemném, bezlepkovém croissantu od Schär z nadýchaného těsta si pochutnáte! A víte, co vlastně slovo "croissant" znamená a odkud tato pochoutka pochází? Croissant je nadýchané máslové pečivo, které se vyrábí z kynutého vrstveného těsta. Pekař těsto takzvaně "laminuje" - pláty kynutého těsta prokládá vrstvami změklého másla, které pak společně válí. Díky tomu má upečený croissant jemnou nadýchanou strukturu podobnou pečivu z listového těsta. Předchůdcem dnešního croissantu je rakouský sladký rohlík Kipferl, vzhledem podobný loupáku, který se vyráběl už ve 13. století. Když si v roce 1839 rakouský důstojník August Zang v Paříži založil vídeňskou pekárnu (Boulangerie Viennoise), kde pekl speciality ze své domoviny, jako bílý vídeňský chléb nebo právě sladké rohlíky, Pařížané si jeho podnik i výrobky rychle oblíbili a zanedlouho ve francouzských pekárnách začala vznikat imitace Kipferlu, nazvaná podle svého typického tvaru "půlměsíce" či "srpku", croissant. Od roku 1869 už byla obliba a konzumace crossaintu natolik rozšířená, že už se o něm začínalo mluvit jako o základu francouzské snídaně. SLOŽENÍ: kukuřičný škrob, pitná voda, kváskové těsto 14 % (rýžová mouka, pitná voda), extrakt z ovoce (rohovník, jablko), rostlinné margaríny [rostlinné oleje a tuky v různých poměrech (slunečnicový olej s vysokým obsahem kyseliny olejové, kakaové máslo, bambucké máslo), pitná voda, jedlá sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, slunečnicový lecitin; citronová šťáva, přírodní aromata], zvlhčující látka: sorbitol; rostlinná vláknina (psyllium), pekařské droždí, slunečnicový olej, rýžová mouka, sójový protein, rýžový škrob, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; med, sušený vaječný bílek*, jedlá sůl, koncentrát z mrkve a jablka, přírodní aroma * Vejce nosnic v halách BEZ LEPKU = obsah gluténu < 20 mg/ kg BEZ LAKTÓZY BEZ MLÉKA BEZ PALMOVÉHO OLEJE Může obsahovat stopy hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se rovněž zpracovávají výrobky z hořčice. SKLADOVÁNÍ: Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Po otevření skladujte výrobek ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo přímo zamrazte. Výrobce: Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) ItalyDoplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové pečivo |
---|---|
tuky: | 7,300000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 301,000000 |
sacharidy: | 51,000000 |
bilkoviny: | 4,000000 |
sul: | 0,470000 |
vlaknina: | 7,500000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 1,700000 |
z_toho_cukry: | 12,000000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1265,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář