Panini žemle 130g Schar bez lepku 5018
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
PANINI ŽEMLE Dopřejte si speciální pečivo, připravené zejména pro vegany! Vláčné kulaté žemle bez lepku. A co je to vlastně panini? Podobně jako pizza, těstoviny či zmrzlina patří panini mezi nejznámější speciality italské kuchyně. Jsou to sendviče připravované tenkých plátků ciabatty či jiného kvalitního bílého pečiva, specifického pro daný region. Proto se v Itálii můžete setkat s ciabattou, focacciou, michettou nebo bagetou. Jako náplň pak ochutnáte typický italské prosciutto, rajče, salát, samozřejmě mozzarellu nebo jiný italský sýr, ale taky třeba salám mortadelu, pancettu (neuzenou slaninu), salsiccium (klobásku). Chybět by neměla ani čerstvá bazalka nebo bazalkové pesto! Typicky se připravují na ohni, kontaktním grilu nebo zapékači, což jim dodá velmi chutnou kůrku. O prvních panini se dočteme už v lombardských kuchařkách ze 16. století, kdy se tento předchůdce sendviče zřejmě podával dělníkům jako jednoduchý oběd a rovněž jako příloha různých jiných jídel. Samotný název "panini" znamená "chleba", čímž odkazuje na hlavní složku pokrmu. Moderní verze této pochoutky se objevila na počátku 20. století, kdy se jako rychlé a chutné jídlo na cestách stala populární především mezi studenty a dělníky. Na popularitě získalo díky italským barům zvaným paninochete, dále také v restauracích a kavárnách, odkud se postupně začalo šířit do celého světa. Balení obsahuje 2 ks žemlí. Výbornou alternativou k panini žemlím jsou Panini bulky od Schär! SLOŽENÍ: kukuřičný škrob, voda, kvásek 7,2 % (rýžová mouka, voda), rýžová mouka, rýžový sirup, rostlinná vláknina (psyllium, citrusové plody, červená řepa), zahušťovadla: hydroxypropylmethylcelulóza, guarová guma; slunečnicový olej, sójová bílkovina, pekárenské droždí, sůl, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin; kyselina citrónová BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BEZ MLÉKA, LAKTÓZY a VAJEC Může obsahovat stopy lupiny, sezamu a hořčice, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávájí rovněž jmenované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Uchovejte v suchu a chraňte před teplem. Baleno v ochranné atmosféře. Po otevření skladujte výrobek při pokojové teplotě ve vzduchotěsném sáčku a do několika dnů zkonzumujte nebo zamrazte. Výrobce: Dr. Schär AG/ SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/ Postal (BZ) ItalyDoplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové pečivo |
---|---|
tuky: | 2,700000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 228,000000 |
sacharidy: | 44,000000 |
bilkoviny: | 3,000000 |
sul: | 1,200000 |
vlaknina: | 7,600000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,300000 |
z_toho_cukry: | 2,100000 |
energeticka_hodnota_kj: | 963,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář