Cizrna, 500 g, DAY Spa



Detailní popis produktu
Cizrna, jiným názvem také římský hrách, je přírodním zdrojem bílkovin, vlákniny, kyseliny listové a minerálů (například železo, draslík, hořčík, vápník a zinek). Má jemnou konzistenci a chutná jako čerstvý hrášek. Jako zdravé mlsání je cizrna velice chutná, když ji po uvaření opražíme na ghí a na závěr dochutíme kari kořením nebo garam masalou.
Prémiová indická cizrna, ideální pro veganskou i vegetariánskou stravu. Vynikající zdroj bílkovin a sacharidů.
Vynikající zdroj energie
Cizrna, často nazývaná římský hrách, je základní součástí mnoha tradičních jídel z regionů Středního východu, Středomoří a Afriky. Díky obsahu komplexních sacharidů poskytuje postupně uvolňující energii, zároveň je bohatá na vlákninu a bílkoviny, což přispívá k dlouhotrvajícímu pocitu sytosti a omezuje přejídání.
Je také přírodním zdrojem kyseliny listové a důležitých minerálů, jako jsou železo, draslík, hořčík, vápník a zinek. Cizrna je ideální volbou pro vegetariány, vegany a skvěle zapadne i do jídelníčku bez lepku.
Zdravý a lahodný doplněk vaší kuchyně
Cizrna přispívá k pocitu sytosti, podporuje zdravé trávení, pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi a posiluje imunitu. Navíc napomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu a přispívá ke snížení vysokého krevního tlaku.
Díky své všestrannosti je uvařená cizrna skvělým doplňkem do salátů, těstovin, pomazánek nebo jemných pyré.
Příprava: Před vařením je potřeba cizrnu, tak jako každou luštěninu, namočit minimálně na 8 hodin. Po nabobtnání vodu slijeme a cizrnu zalijeme dvojnásobným množstvím vody a dáme vařit. Cizrnu vaříme odkrytou mírným varem do měkka. Vodu solíme většinou až v polovině doby varu nebo ještě lépe na závěr.
Cizrnu lze nechat klíčit po dobu 1–2 dnů, čímž se aktivují enzymatické procesy uvnitř zrna. Díky tomuto naklíčení se její chuť po uvaření výrazně zjemní a zároveň se stane lépe stravitelnou.
Doporučení: Cizrna je skvělou zdravou pochoutkou, pokud ji po uvaření opečete na přepuštěném másle ghí a na závěr ji obohatíte o chuť kari koření nebo garam masaly.
Upozornění: Po otevření uchovávejte v uzavřené nádobě. Tím se zachová chuť. Skladujte na suchém chladném místě.
Alergeny: Může obsahovat stopové množství lepku a sóji.
Výživové údaje na: 100 ml:
Energetická hodnota: 1335 Kj/ 320 Kcal,
Tuky: 5,4 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 49,6 g, z toho cukry: 11 g
Bílkoviny: 21,3 g
Sůl: 0,1 g
Používá se převážně v asijské kuchyni, převážně vegetariány. Přirozeně neobsahuje lepek.
Příprava: Je potřeba cizrnu před vařením namočit do vody, ideálně přes noc. Poté vaříme ve dvojnásobném množství vody, kterou před vařením vyměníme. Jakmile dojde obsah k varu, vaříme ještě alespoň hodinu na mírném plameni, ke konci osolíme dle chuti.
Hmotnost: 500 g
Upozornění: Po otevření uchovávejte v uzavřené nádobě. Tím se zachová chuť. Skladujte na suchém chladném místě.
Alergeny: Může obsahovat stopové množství lepku a sóji.
Země původu: Indie
Baleno: v ČR Distribuce: DAY Spa Shop s.r.o., Cejl 107, 602 00 Brno
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cizrna |
---|---|
Hmotnost: | 0.51 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.