Čočka černá beluga 500 g BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Černá čočka s bílým vnitřkem je nejdrobnějším druhem čočky. Po uvaření má tmavou hnědo-zelenou barvu a zachovává si svůj tvar. Má příjemnou sotva znatelnou mořskou chuť, hodí se do kombinace s mořskými řasami, do miso polévky, do salátů, ale i všude jinde.Specifikace
Nevšední ozdoba každého salátu, rizota nebo polévky. Drží tvar a skvěle vypadá!
Čočku nemusíte namáčet, stačí ji 20 minut povařit. Pokud chcete zkrátit dobu vaření na 10 minut, namočte čočku na 2 hodiny. Beluga krásně kontrastuje s barvami ostatních surovin v pokrmech. Podobá se kaviáru ještě více než tmavozelená čočka, koneckonců byla podle kaviáru beluga také pojmenována. Pravděpodobně pochází z oblasti dnešní Sýrie. Beluga při vaření pouští barvu, připravte se na krásně světle tyrkysovou vodu.
Recepty:
- Waldorfský salát s brokolicí a čočkou beluga - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2016 na str. 19
- polévky - čočku přideje do zeleninové polévky
- kaše - po uvaření čočku jednoduše rozmixujte, případně přidejte horkou vodu pro hladší konzistenci, dochucujte dle libosti kořením
- rizoto - s bulgurem a dalšími klasickými přísadami, které běžně dáváte do rizota, vytvoříte z čočky výborné a snadné jídlo
- placky - vychladlou čočku kombinujte s bylinkami, česnekem, chilli, červenou cibulí a zasypte rýžovou moukou, vytvořte placičky a usmažte na pánvi
- zapečená - čočku můžete zapékat podobně jako mleté maso, např. na lasagne nebo musaku
- v omáčce - čočka může skvěle nahradit maso v omáčce
- do pečiva - trochu méně uvařená čočku přidejte do těsta a nechte upéct, v pečivu chutná podobně jako oříšky
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Čočka černá beluga*. Může obsahovat stopy lepku a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemedělstvíPříprava
Černou čočku namočte na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 10-15 minut, bez namáčení 15-20 minut.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1247kJ/304kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 41 g. z toho cukry: 1,1 g. Bílkoviny: 23 g. Sůl: 0,02 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Luštěniny – čočka drobnozrnná.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čočka |
---|---|
Hmotnost: | 0.504 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.