Olej lněný 250 ml BIO CRUDOLIO

Nicht bewertet
Marke: Crudolio
€6,72
Skladem
Lieferoptionen

Detaillierte Informationen

Detaillierte Produktbeschreibung

Lněný olej v biokvalitě vhodný do studené kuchyně. Vyroben z pečlivě vybraných semínek od evropských pěstitelů. Lisován bez použití rozpouštědel a filtrace.

Specifikace

Lněný olej je možné míchat s olivovým olejem nebo s máslem pro lepší chuť. Olej by se neměl zahřívat, přidávejte ho tedy pouze do hotových pokrmů. Chutnat vám bude například v rýži nebo s dušenou či vařenou zeleninou, zvlášť s mrkví.

U lněného oleje je potřeba dávat si velký pozor na jeho čerstvost. Je málo stabilní a velmi rychle oxiduje. Musí se skladovat v lednici a rychle spotřebovat. Špatně skladovaný olej chutná nepříjemně.

Lněné semínko se získává z byliny s názvem len setý. Pěstuje se nejen pro semínka, ale i pro lněné vlákno, které se využívá především v textilu. Len je člověku známý už od starověku a pochází z Asie. Semínka se také často používají k výrobě oleje.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

Olej z lněných semen*. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, sóji a sezamu. *BIO

Příprava

K použití za studena. Nepoužívejte na pečení a smažení. Hořká chuť oleje je přirozenou vlastností produktu.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100g):3404kJ/828kcal. Tuky: 92 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 10 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: V suchu a chladu, chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření uchovávejte v chladničce.
Legislativní zařazení: Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Získaný mechanickým lisováním.

Zusätzliche Parameter

Kategorie: Ostatní oleje
Gewicht: 0.346 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-001
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

Dieses Feld nicht ausfüllen: