Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
Detaillierte Produktbeschreibung
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso či pro dochucení hotových pokrmů v biokvalitě.Specifikace
Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na video.
Další tipy na použití:
- rozmíchejte v troše vody nebo vývaru a přidejte do pokrmu, dosolujte až po přidání misa
- miso se dá v mnoha případech zaměňovat i se sójovými omáčkami shoyu a tamari
- na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
- miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)
- k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
- miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
- glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
- a samozřejmě miso polévka
Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Více zajímavých faktů o miso najdete v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 26-27.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
SÓJA*, rýže kulatozrnná pololoupaná* 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):605kJ/145kcal. Tuky: 6,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 9 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 9,7 g. Sůl: 8,3 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení: Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže.
Zusätzliche Parameter
Kategorie: | Shoyu, miso, tamari, umeboshi |
---|---|
Gewicht: | 0.598 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.