Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE

Nicht bewertet
€1,95
Momentálně nedostupné
Lieferoptionen

Detaillierte Informationen

Detaillierte Produktbeschreibung

Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.

Specifikace

Tipy na použití:

  • hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte
  • pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky balzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami
  • lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava
  • guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti
  • kari petrželová polévka – recept je zpracovaný na straně 10 v Dobrotách podzim 2014
  • kuskusový salát – recept je popsán na straně 21 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty – recept je na straně 26 v Dobrotách léto 2014
  • nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládajte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým nebo slunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici
  • polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu
  • domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
  • součást náplně do quiche
  • pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
  • do salátů – výborně se doplňují s rukolou
  • do těstovin, rizota, na pizzu

V Dobrotách podzim 2014 se na straně 24–25 dočtete spoustu tipů a receptů, jak sušená rajčata popužít.

Složení

Rajčata sušená* 85-92 %, jedlá sůl 8-15 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Rajčata zalijte horkou vodou, po 30 minutách slijte. Pokrájejte nebo rozmixujte, používejte do salátů, pomazánek, pečiva.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1089kJ/258kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 56 g. z toho cukry: 38 g. Bílkoviny: 14 g. Sůl: 15 g

Doplňkové informace

Skladování: V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Zpracovaná zelenina - sušená.

Zusätzliche Parameter

Kategorie: Sušené houby a rajčata, olivy
Gewicht: 0.101 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-001
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Seien Sie der Erste, der einen Beitrag über diesen Artikel schreibt.

Dieses Feld nicht ausfüllen: