Ghí přepuštěné máslo 400 ml Wolfberry 559
![Přes 9000 výdejních míst v ČR](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.parkfit.cz/user/banners/p__es_9000_v__dejn__ch_m__st.png?6656e6f1)
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
![Velký výběr](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.parkfit.cz/user/banners/d__rek_zdarma.png?6656e77f)
Velký výběr
přes 30 000 produktů
![Působíme už od roku 2016](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.parkfit.cz/user/banners/garance_doru__en__.png?6656e864)
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Máselný tuk, kterému se dnes říká podle indické kuchyně ghí, není žádnou novinkou ani v českých luzích a hájích. Naše babičky, nebo slavná kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová, mu říkaly přepuštěné máslo nebo šmolc. Oceňovaly především to, že díky absenci vody a bílkovin nežlukne, takže v dobře uzavřené nádobě vydrží na chladném a temném místě i několik měsíců. Ghí je čistý tuk, který se připravuje velice pomalým přepouštěním másla. Při této proceduře se z másla odpařuje voda, ale i vznikající pěna, ve které jsou mléčné bílkoviny, cukry a další látky, které obsahuje běžné máslo. Výsledným produktem je opravdu čistý tuk, který má žlutou barvu a lahodnou máslovou vůni i chuť s mírně nasládlým, ořechovým podtónem. Ghí se sice vyrábí z másla, ale díky zpracování se v něm nenachází laktóza ani kasein. Díky této vlastnosti si ho mohou, po poradě s lékařem, dopřát i lidé, kteří mají rádi chuť másla, ale trpí alergií na některou z mléčných složek. Další z jeho neocenitelných vlastností je velmi vysoký bod zápalnosti, který se pohybuje okolo 240°C. Této schopnosti je dosaženo právě díky tomu, že při přepouštění másla jsou odstraněny všechny jeho příměsi. Při pečení nebo smažení tak nedochází k přepalování látek obsažených v tucích s nižším bodem kouřivosti a k jejich škodlivému uvolňování do potravin. Minimální trvanlivost V uzavřené nádobě na chladném a temném místě minimálně 12 měsíců. Při teplotě do 20°C můžete ghí skladovat i mimo lednici.Doplňkové parametry
Kategorie: | Ghí |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
tuky: | 99,000000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 882,000000 |
sacharidy: | 0,000000 |
bilkoviny: | 0,000000 |
sul: | 0,000000 |
vlaknina: | 0,000000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 65,000000 |
z_toho_cukry: | 0,000000 |
energeticka_hodnota_kj: | 3693,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář