Vážení zákazníci, chtěli bychom Vás upozornit, že poslední objednávky roku 2024 budeme přijímat dne 19.12.2024 do 23:59 hod. Ale už bez garance na doručení, do Vánoc. Po novém roce budou objednávky vyřizovány od 6.1.2025. Děkujeme za pochopení a přejeme klidné svátky a šťastný nový rok 2025.

Badyán celý 25 g BIO SONNENTOR

Neohodnoceno
Značka: Sonnentor
82,90 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Dekorativní hvězdičky badyánu dodají pokrmům lehce nasládlé, kořeněné aroma i chuť.

Specifikace

Díky svému tvaru osmicípých hvězdiček patří badyán mezi jedno z nejzajímavější a koření. Má lehce nasládlé aroma s kořenitým koncem. Chutí se podobá fenyklu, je však trochu ostřejší. Nesmí chybět v jablečných a jiných ovocných kompotech či v různých druzích sladkého pečiva. Má zahřívací účinek. V asijské kuchyni se přidává i do slaných jídel, jako jsou například polévky či dušené maso. Neobešla by se bez nej vyhlášená vietnamká polévka pho.

Výhodou badyánu je, že se na rozdíl od většiny koření může dlouho vařit. Dejte jej proto do hrnce už hned na začátku s ostatními surovinami. Jeho chuť se bude postupně uvolňovat, rozvine se a prosytí celý pokrm. Hvězdičky celého badyánu můžete použít i pro výrobu různých voňavých dekorací.

Složení

Badyán celý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

K dochucení pečiva, do svařeného vína a čínských specialit.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: V suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Kořenící přípravek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Jednodruhové koření a bylinky
Hmotnost: 0.032 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-002
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: