Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR
Detailní popis produktu
Nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. Právě římský kmín mu dodává jeho typickou chuť.Specifikace
Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.
Nemusíte se s ním ale omezovat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Římský kmín mletý* (Cuminum cyminum). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Má nasládlou chuť a je tradiční přísadou orientální a ajurvédské kuchyně. Hodí se k pečeným i dušeným pokrmům.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření a bylinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.042 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-002 |
Bez lepku: | 1 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.