Datle Medjool BIO
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Vůní připomínají marcipán a chutí karamelové bonbóny – to jsou přírodní datle odrůdy Medjool. Toto oblíbené sušené ovoce s vysokým obsahem přírodních cukrů je nejen lahodnou ingrediencí pro přípravu sladkého jídla, ale také skvělou pochoutkou a rychlým zdrojem energie. Datle jsou velmi oblíbené zejména pro svou sladkou chuť. Kromě toho však v sobě ukrývají cenné nutriční poklady, díky nimž mají blahodárné účinky na zdraví, krásu i vitalitu celého organismu. Datle Medjool, to jsou nejšťavnatější datle přímo z Izraele! Ty naše pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Díky tomu si uchovávají všechny cenné látky v plné škále, bez obsahu škodlivin. Jejich součástí je pecka. Datle Medjool BIO jsou plody datlovníku pravého (Phoenix dactylifera). Medjool je speciální odrůda izraelských datlí, přezdívaná jako „královské datle“, které jsou oproti těm ostatním mnohem větší, sladší a šťavnatější. Vynikají výraznou skořicovou vůní a medově karamelovou chutí, proto se nejčastěji používají k ochucení sladkých pokrmů. Díky unikátní kombinaci přírodních cukrů a vlákniny jsou datle skvělou zdravou svačinkou, která vám dodá energii při jakékoliv aktivitě. Naše Datle Medjool BIO jsou 100% přírodní, pěstované ekologickými postupy. Proto si uchovávají množství minerálů, vlákniny a dalších cenných látek, které prospívají zdraví. Datle Medjool BIO jsou s peckou. Neobsahují žádné konzervanty, jako je oxid siřičitý nebo přidaný cukr, a přesto jsou pěkně slaďoučké! V čem jsou datle skvělé? Datle jsou přirozeně bohaté na sacharidy při nízkém obsahu tuků. Mají příjemně sladkou chuť a výtečné aroma. Díky vysokému obsahu dobře využitelné glukózy jsou bohatým a rychlým zdrojem energie. Skvěle se proto hodí pro sportovce před fyzickým výkonem, jako zdravá svačinka či sladká pochoutka. V datlích najdeme důležité živiny, které přispívají k udržení zdraví a vnitřní harmonie organismu na tělesné i duševní úrovni. Zejména je to vitamín B6. Z minerálních látek jsou datle bohatým zdrojem draslíku, hořčíku, fosforu, železa, manganu a mědi. Najdeme v nich také významné antioxidanty, jako jsou flavonoidy a karotenoidy. Mimo to datle obsahují užitečnou vlákninu, která je přínosem pro udržení dobře fungujícího trávení. Proč dát přednost BIO sušenému ovoci? Tak jako u jiných druhů potravin, i u ovoce platí, že stojí za to volit co nejvyšší možnou kvalitu. Biokvalita je skutečně zárukou, že dostanete minimálně kontaminované potraviny. Díky kontrolovanému systému ekologického zemědělství BIO potraviny neobsahují rezidua agrochemických látek, zejm. pesticidů. Sušené ovoce z ekologického zemědělství není sířené a také neobsahuje další konzervanty ani přidaný cukr. Vyhýbejte se sušenému ovoci s přidaným cukrem Velká část sušeného ovoce ze supermarketu se se před sušením namáčí v cukerném roztoku, aby bylo ještě sladší a chuťově přitažlivější. Takto doslazované ovoce je samozřejmě obrovskou cukrovou bombou. Bylo opakovaně prokázáno, že přemíra rafinovaného cukru ve výživě člověka má negativní účinky na zdraví, čímž se zvyšuje riziko nejrůznějších druhů onemocnění, zejm. cukrovky II. typu. Abyste se vyhnuli konzumaci sušeného ovoce s přidaným cukrem, čtěte pozorně informace na etiketách balených potravin. Volte sušené ovoce bez siřičitanů Většina sušeného ovoce v nabídce běžných obchodů je sířená. Oxid siřičitý vylepšuje vzhled sušených plodů. Používá se proto, aby si ovoce zachovalo svou autentickou barvu a nezhnědlo. To platí zejména pro zářivě barevné ovoce, jako jsou rozinky a meruňky. Jaká jsou rizika sířeného ovoce? Tato úprava může u citlivějších jedinců vyvolat bolest žaludku, bolesti hlavy, nevolnost a problémy astmatického typu. Zda je sušené ovoce sířené nebo nesířené, by mělo být jasné z každého obalu, ve kterém jej zakoupíte. Buď je na obale přímo napsáno, že je sířeno, nebo na něm naleznete vypasné „konzervační činidlo E220“. U nás máte jistotu, že dostáváte BIO sušené ovoce výborné kvality bez rizikových látek.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář