Rozinky sultánky BIO
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Pokud patříte k milovníkům rozinek, vyzkoušejte naše rozinky sultánky v bio kvalitě. Tento druh je mnohem sladší, šťavnatější a také trochu větší než klasické rozinky. Smlsnout si na nich můžete jen tak, přisypat je do sladkého moučníku, oříškových směsí, sladkých snídaní nebo mít pytlík sušených rozinek jako první pomoc v kabelce pro případ, až si budete potřebovat dodat energii. Naše bio rozinky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství a nejsou sířené. Díky tomu si uchovávají všechny cenné látky v plné škále, bez obsahu škodlivin. Rozinky jsou důvěrně známou ingrediencí české kuchyně. Známe je coby tradiční součást jablečného závinu nebo štědrovečerní vánočky. Výtečně chutnají i jen tak samotné. Jedná se o sušené bobule hroznů révy vinné (Vitis vinifera), které jsou bohaté především na sacharidy. Od ostatních druhů se rozinky sultánky odlišují svou velikostí, žlutozeleným zbarvením a výraznější sladkou chutí, která potěší kdejakého mlsouna. Naše bio rozinky jsou zcela přírodní – uchovávají si proto zdraví prospěšné látky, jejichž kombinace má blahodárný vliv na zdraví, krásu i celkovou vitalitu. V čem jsou rozinky skvělé? Rozinky se vyznačují především vysokým obsahem sacharidů (glukózy a fruktózy) při nízkém obsahu tuků. Jsou proto bohatým a rychlým zdrojem energie. Skvěle se hodí pro sportovce nebo jako zdravá svačinka pro kohokoliv, koho zrovna honí mlsná. V rozinkách najdeme také řadu mikroživin, jako je vitamín B6 (pyridoxin), z minerálních látek obsahují železo, draslík, měď, fosfor a mangan. Rozinky jsou též zdrojem přírodního antioxidantu resveratrolu a obsahují užitečnou vlákninu, která je přínosem pro udržení dobře fungujícího trávení. Proč dát přednost BIO sušenému ovoci? Tak jako u jiných druhů potravin, i u ovoce platí, že stojí za to volit co nejvyšší možnou kvalitu. Biokvalita je skutečně zárukou, že dostanete minimálně kontaminované potraviny. Díky kontrolovanému systému ekologického zemědělství BIO potraviny neobsahují rezidua agrochemických látek, zejm. pesticidů. Sušené ovoce z ekologického zemědělství není sířené a také neobsahuje další konzervanty ani přidaný cukr. Vyhýbejte se sušenému ovoci s přidaným cukrem Velká část sušeného ovoce ze supermarketu se se před sušením namáčí v cukerném roztoku, aby bylo ještě sladší a chuťově přitažlivější. Takto doslazované ovoce je samozřejmě obrovskou cukrovou bombou. Bylo opakovaně prokázáno, že přemíra rafinovaného cukru ve výživě člověka má negativní účinky na zdraví, čímž se zvyšuje riziko nejrůznějších druhů onemocnění, zejm. cukrovky II. typu. Abyste se vyhnuli konzumaci sušeného ovoce s přidaným cukrem, čtěte pozorně informace na etiketách balených potravin. Volte sušené ovoce bez siřičitanů Většina sušeného ovoce v nabídce běžných obchodů je sířená. Oxid siřičitý vylepšuje vzhled sušených plodů. Používá se proto, aby si ovoce zachovalo svou autentickou barvu a nezhnědlo. To platí zejména pro zářivě barevné ovoce, jako jsou rozinky a meruňky. Jaká jsou rizika sířeného ovoce? Tato úprava může u citlivějších jedinců vyvolat bolest žaludku, bolesti hlavy, nevolnost a problémy astmatického typu. Zda je sušené ovoce sířené nebo nesířené, by mělo být jasné z každého obalu, ve kterém jej zakoupíte. Buď je na obale přímo napsáno, že je sířeno, nebo na něm naleznete vypasné „konzervační činidlo E220“. U nás máte jistotu, že dostáváte BIO sušené ovoce výborné kvality bez rizikových látek. Příběh našich rozinek Tyto rozinky se pěstují na pobřeží slunného Turecka, které je vyhlášené skvělými odrůdami rozinek. Tak zvané sultánky jsou získávány sušením velkých žlutozelených hroznů a vynikají proto lahodnou sladkou chutí a měkkostí. Suší se na sluníčku 3–5 dní, díky čemuž si uchovávají svou šťavnatost a světlou barvu. Poté bývají ještě někdy (podle zbytkové vlhkosti) ještě technologicky dosušeny pro vyšší trvanlivost. Po sušení se sultánky omyjí a ručně roztřídí. Naše sultánky byly vypěstovány v souladu se zásadami kontrolBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář