Čokoládový nápoj prášek BIO
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Zamilujte si tradiční sladký kakaový nápoj v nejčistší přírodní podobě v biokvalitě. Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté mořské soli. Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), které se botanicky řadí mezi bobule, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Je přírodním sladidlem, které si díky šetrnému zpracování zachovává obsah minerálních látek, a vyznačuje se nízkým glykemickým indexem. Čokoládový nápoj je balzám pro tělo, duši i chuťové buňky Antokyany jsou rostlinná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy. Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů blaha”. Kokosový cukr má oproti běžnému cukru nízký glykemický index, proto v organizmu nezvedá po konzumaci prudce hladinu cukru v krvi, ale uvolňuje do těla energii pomalu. Je tak vhodný i pro všechny, kdo si množství jednoduchých cukrů ve stravě musí hlídat. Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti. Kombinací s přírodním kokosovým cukrem vzniká jedinečná pochoutka, která mnohým připomíná dny dětství, kdy jsme si vychutnávali hrneček teplého kakaa s pocitem, že na světě je krásně. Doporučené užívání: smíchejte 2 lžičky prášku s ohřátým (rostlinným) mlékem. Vhodné k výrobě dortů, dezertů, smoothie aj. Složení: kakaový prášek bio, kokosový cukr bio, mořská sůl Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota 1342 kJ/ 334 kcal Tuky 8 g z toho nasycené 4 g Sacharidy 52 g z toho cukry 42 g Vláknina 18 g Bílkoviny 16 g Sůl 0,52 g Draslík 928 mg (46 %)* Fosfor 437 mg (62 %)* Hořčík 300 mg (80 %)* Mangan 2 mg (100 %)* Měď 2 mg (200 %)* Selen 9 µg (16 %)* Zinek 4 mg (40 %)* Železo 8 mg (57 %)* * Referenční hodnota příjmu Hmotnost: 250 g Skladujte na chladném, temném a suchém místě. upozornění: Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu) Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář