Kakaové boby Criollo BIO, drcené v kokosovém nektaru
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa... ...my jsme jej přisladili přírodním kokosovým nektarem a vznikl “pokrm bohů” vyzývající k mlsání bez špetky špatného svědomí. Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí mezi bobule a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie. Ušlechtilé Criollo kakaové boby Tyto kakaové boby pocházejí z vzácné odrůdy Criollo, která plodí kakaová jádra nejvyšší jakosti s tou nejjemnější chutí a vůní. Kakaové boby této ušlechtilé odrůdy patří mezi vůbec nejkvalitnější na světě. Výnosy jsou však nižší, protože odrůda Criollo je velmi citlivá na klimatické podmínky a náchylná k různým nemocem. Proto patří Criollo kakao mezi nedostatkové zboží, což se také podepisuje na jeho ceně, která je mnohonásobně vyšší než například u běžné odrůdy Forastero. Criollo se vyznačuje delikátní jemnou chutí s ovocnými tóny bez nepříjemné hořkosti. Naše raw kakao vám díky tomu přinese výjimečný chuťový zážitek. Kakaové boby skrývají bohaté spektrum příznivých účinků pro zdraví tělesné i pro svěží mysl Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně. Antokyany jsou rostlinná barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus. Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy. Naopak - kakaové boby i kvalitní čistá čokoláda navozují příjemný pocit tělesné kondice a duševní bdělosti sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu. Další informace Složení: 74 % RAW kakaové boby bio, 26 % kokosový nektar bio Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota 2 385 kJ/ 578 kcal Tuky 48 g z toho nasycené 26 g Sacharidy 14 g z toho cukry 14 g Vláknina 23 g Bílkoviny 11 g Sůl** 0,1 g ** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku Použití: vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie Upozornění: Dbejte opatrnosti konzumaci v těhotenství, při kojení a u dětí do 5 let. Zvýšené obezřetnosti dbejte také při užívání nápojů a potravin s obsahem kofeinu. Skladování: Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář