Karob BIO, prášek
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Pokud nemůžete nebo nechcete užívat kakao, máme pro vás skvělou alternativu. Karobový prášek v té nejvyšší bio a raw kvalitě se hodí všude tam, kam se běžně kakao přidává, a výborně tuto ingredienci nahradí. Má jemně nasládlou chuť podobnou kakau a je přírodním zdrojem živin. Takže se už nebudete muset kakaových receptů vzdávat. Seznamte se s karobem Karob (Fructus ceratoniae) je jedlý plod subtropického stálezeleného stromu s názvem rohovník obecný (Ceratonia siliqua). Často se s ním setkáte také pod přezdívkou svatojánský chléb. Pěstuje se jako užitková plodina kvůli jedlým ovocným luskům s tvarem připomínajícím fazoli, ale i jako okrasný strom. Rohovník pochází z oblasti Středozemního moře a Středního východu a je běžnou součást tamní krajiny. Karobové lusky se po dozrání sklízí, čistí, suší a odděluje se z nich uschlá dužina. Z té se pak za studena mele náš výsledný produkt – jemný karobový prášek v biokvalitě, který se používá často jako náhražka kakaového prášku. Sušený karob je tradičním pokrmem při židovských svátcích a karobový džus se pije během muslimském Ramadánu. V minulosti byl karob používán také jako sladidlo. Karob jako náhrada kakaa Jedná se o adekvátní nízkotučnou náhražku čokolády se specifickou chutí. Protože karob neobsahuje kofein a theobromin – stimulační látky přítomné v kakau, je vhodný pro osoby, které jsou na tyto složky citlivé. Dále je výbornou alternativou kakaa pro alergiky a samozřejmě pro děti. Karobový prášek je možné používat při bezlepkové dietě. Karobový prášek je zdrojem vápníku. Obsahuje také slušné množství vlákniny, ale není v něm tolik minerálních látek jako v kakau. Oproti kakau obsahuje také méně tuku, zato více sacharidů. V současnosti je poměrně populární karob s kakaem kombinovat, protože obě suroviny obsahují zajímavé prospěšné látky. Kde všude lze karobový prášek využít? Karob je možné použít do všech receptů, kam se běžně přidává kakao. Využijete ho na pečení – do těsta na bábovku, moučník nebo cukroví. Připravíte s ním také nepečené cukroví, dezerty či pralinky. Hodí se i do krémových náplní a polev a samozřejmě i do kaší. Díky jeho přirozeně sladké chuti je vhodnou přísadou do nápojů nebo smoothies. Další informace Doporučené dávkování: 1 čajová lžička denně (cca 5 gramů) Složení: 100% karobový prášek bio Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota 1239 kJ/ 295 kcal Tuky <0,5 g z toho nasycené 0 g Sacharidy 52,76 g z toho cukry 47,1 g Vláknina 41,3 g Bílkoviny 4,8 g Sůl** 0 g ** pouze ve formě přirozeně se vyskytujícího sodíku Skladování: Uchovávejte na chladném, temném a suchém místě.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář