Panenský raw kokosový olej BIO
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Kokosový olej je všestranný domácí pomocník. Získává se šetrným zpracováním dužiny kokosových ořechů a nese jejich typické aroma. Pro své zdraví prospěšné vlastnosti si vysloužil velkou oblibu především v ajurvédské a vegetariánské kuchyni. Hojně se používá také při výrobě domácí kosmetiky. Někdy bývá právem označován jako „univerzální všeuměl“. Zdroj blahodárných MCT tuků Nutriční benefit kokosového oleje je spojen zejména s vysokým obsahem mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (tzv. MCT tuky). Tento typ tuků slouží zejména jako rychlý zdroj energie a navíc podporují metabolismus. Zajímavostí je, že čistý MCT olej, extrahovaný z kokosového oleje, se používá jako sportovní suplement, který zásobí organismus energií a nezatíží při tom trávení. Šetrný způsob výroby Kokosový olej se dá produkovat využitím 2 technologií: pomocí „suchého“ nebo „mokrého“ mletí. Při suchém zpracování se suší ohněm, slunečním zářením nebo prostřednictvím pece. Výrazně šetrnější je metoda tzv. mokrého mletí, kterou se vyrábí i náš kokosový olej. Tento postup využívá surový kokos. Po sběru se kokosové ořechy rozseknou, oloupou a dužina se nastrouhá. Vznikne jemná drť, která se zahřívá maximálně na 42 °C pro odpaření vody. Z této hmoty se následně za studena lisuje kokosový olej prvotřídní kvality. Kokosový olej v kuchyni Panenský kokosový olej je zdravou kulinární ingrediencí, pokud se používá k jemnější tepelné úpravě, jako je dušení nebo restování. Když ale překročí tzv. kouřový bod – u nerafinovaného (panenského) kokosového oleje je to dosažení 175 °C, přestává být stabilní a začnou v něm probíhat chemické změny. Dosažení kouřového bodu poznáme podle toho, že se z oleje na pánvi začne kouřit a prskat. Některé látky, které při přepalování vznikají, jsou zdraví nebezpečné a označují se za karcinogenní. Proto bychom se přepalování kokosového oleje měli vyhnout. Při tepelných úpravách, kde dochází k vysokým teplotám (typicky smažení nebo pečení), je nutné používat tuky s vyšším kouřovým bodem – ideálně 200°C a vyšším. Využití kokosového oleje v domácnosti Kokosový olej se vyplatí mít doma pro univerzální použití. Je vynikající na masáže a péči o pokožku těla, např. do koupele, po opalování, jako zubní olej, zábal na vlasy nebo lubrikant. Jak ho správně používat na pokožku?BIO kokosový olej je ideální především pro sušší a citlivou pokožku. Abyste z něj měli co největší užitek, je potřebné ho nanášet na předem navlhčenou pokožku nebo konečky vlasů. Jeho výhodou je dlouhá trvanlivost. Kokosový olej velmi pomalu oxiduje a vzdoruje žluknutí. Životnost má přibližně dva roky. Složení: kokosový olej BIO za studena lisovaný Nutriční hodnoty ve 100g Energetická hodnota 3592 kJ/ 862 kcal Tuky 100 g z toho nasycené tuky 86,6 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0 g Skladování: Skladujte v suchu a temnu, při teplotě od 5°C do 35°C.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář