Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA

Neohodnoceno
Značka: Mlýn Perner
51,90 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Celozrnná žitná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení či přípravu vařených příloh.

Specifikace

Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
O celozrnné mouce se více dočtete zde.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.

Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.

Složení

Mleté zrno ŽITA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Mouku lze použít samostatně nebo v kombinaci s pšeničnou bílou či špaldovou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé čtyři díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky. Oblíbené jsou žitné rohlíčky, palačinky, medovník a další recepty.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1446kJ/343kcal. Tuky: 1,8 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,4 g. Sacharidy: 61,2 g. z toho cukry: 0,7 g. Bílkoviny: 12,4 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - mouky.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky, krupice, strouhanka
Hmotnost: 1.012 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-002
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: