Rýžový kvásek bez lepku - Natural 30g
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Recept Připravíme si mísu do které nasypeme 500g bezlepkové mouky např.: rýžová či pohanková. K mouce přidáme 1 balení rýžového kvásku, aktivního droždí (dávkování dáváme podle délky zrání) 10g na dlouhé zrání (6 hodin a více) nebo 20g na krátké zrání (2-3 hodiny) a cca 500ml-600ml vody (podle druhu mouky), tak abychom vytvořili středně tuhé těsto, které nebude ani tekuté, ani příliš tuhé. Osolíme, přidáme semínka, kmín či koření a olej v poměru 5% (25g) pro přípravu housek či baget. Recept je vhodný i pro domácí pekárny. Kvásek je možné pěstovat, tzn: Pokud chcete péci jen občas, je možné mít kvas v lednici déle a jen jednou za týden mu odebrat přebytečné množství a přihodit jednu nebo dvě lžíce mouky a adekvátní množství vody. Je nutno ale počítat s tím, že takto dlouhodobě hibernovaný kvas je líný a před použitím na pečení může vyžadovat víceré nakrmení v teple.Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 1545kJ/365kcal |
Tuky | 3,10g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,80g |
Sacharidy | 69,00g |
z toho cukry | 10,00g |
Vláknina | 4,00g |
Bílkoviny | 8,30g |
Sůl | 0g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky, krupice, strouhanka |
---|---|
Hmotnost: | 0.03 kg |
Počet v balení: | 120 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář