Strouhanka kukuřičná instantní 200 g COUNTRY LIFE

Neohodnoceno
Značka: Country Life
34,90 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Strouhanka z kukuřice jako alternativa běžně dostupné strouhanky. Můžete s ní obalovat, zahušťovat nebo ji přidávat do těst.

Specifikace

Využití:

  • obalování - se strouhankou můžete obalit téměř vše od hub přes sýry až po zeleninu
  • zahušťování - kukuřičná strouhanka vám dobře zahustí omáčky i polévky
  • bramborové těsto - přidejte trochu strouhanky do vašeho klasického bramborového těsta na knedlíky, těsto se tím krásně odlehčí
  • karbanátky, sekaná - místo pšeničné strouhanky můžete při přípravě placek nebo sekané využít kukuřičnou

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Složení

Kukuřičná mouka 85 %, cizrnová mouka.

Příprava

Strouhanka je určená k obalování, případně zahušťování jídel.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1520kJ/364kcal. Tuky: 2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g. Sacharidy: 71,9 g. z toho cukry: 0,8 g. Bílkoviny: 9,2 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - kukuřičná krupice.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky, krupice, strouhanka
Hmotnost: 0.205 kg
Bio: NE
Organické: 1
Bez lepku: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: