Bulgur pšeničný 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.Specifikace
Poklad blízkovýchodní kuchyně! Jeden díl vmíchejte do dvou dílů vroucí vody, odstavte a nechte dojít.
Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.
Ekonomické a ekologické 5kg balení šetří nejen vaši peněženku, ale i přírodu od vytváření zbytečných obalů.
O bulguru se hodně dozvíte v časopise Dobroty Zima 2013-14. Najdete zde i recept na švestkovo-pomerančový bulgur na str. 8.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Hrubě mletá PŠENICE*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Bulgur vařte 2 minuty v osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1340kJ/319kcal. Tuky: 1,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 73 g. z toho cukry: 0,6 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0,08 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšenice hrubě mletá
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouky, Krupice, Strouhanky |
---|---|
Hmotnost: | 5.077 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.