Vážení zákazníci, chtěli bychom Vás upozornit, že poslední objednávky roku 2024 budeme přijímat dne 19.12.2024 do 23:59 hod. Ale už bez garance na doručení, do Vánoc. Po novém roce budou objednávky vyřizovány od 6.1.2025. Děkujeme za pochopení a přejeme klidné svátky a šťastný nový rok 2025.

Jizerka směs na langoš 500g Jizerské pekárny 2895

Neohodnoceno
90,90 Kč
Do 3 dnů
Možnosti doručení
balení 14ks v kartonu

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

BEZLEPKOVÁ SMĚS NA LANGOŠE A PIZZU   Víte, že se pizza jedla už před naším letopočtem, v době kamenné? A dnes je to nejoblíbenější jídlo rychlého občerstvení na světě! Chcete si zkusit připravit domácí pizzu nebo langoše? Pak neváhejte a vyzkoušejte bezlepkovou směs na langoše od Jizerských pekáren!   Nejranější formou pizzy byl hrubý chléb, který se pekl pod uhlíky, po upečení se dochutil různými přísadami a také se používal místo talířů a nádobí. Zmínky o používání plochého kulatého chleba, pečeného společně s olejem, bylinkami, medem a řadou jiných polev, jako talíře, pochází už z antického Řecka. Pizzu mohl nicméně vymyslet kterýkoli ze starověkých národů, který objevil tajemství míchání mouky s vodou a ohřívání na horkém kameni. Nejvíce se pak pizza uchytila v Itálii: díky zkáze Pompejí se zachovaly důkazy o existenci obchůdků podobných dnešním pizzériím s pecemi s mramorovými kameny a nástroji pro výrobu plochých moučných "koláčů". V nedaleké Neapoli pak na konci 18. století vznikla moderní pizza v podobě, jak ji známe dnes, a odtud se posléze rozšířila do celého světa.   Společnost Jizerské pekárny se svou dlouholetou tradicí vyrábí chléb a pečivo, knedlíky, cukrářské výrobky, lahůdky a bezlepkové výrobky. Důraz přitom kladou na nejvyšší kvalitu potravin i zpracování a pečou tradičně ze třístupňového kvasu a pouze ze 4 surovin: pšenice, žita, vody a soli.   Pokud si krom palačinek chcete vyzkoušet upéct i jiné pochoutky, nabízí tato značkou celou škálu bezlepkových směsí na pečení: směs na palačinky a směs na knedlík, dále zlatou a zelenou mouku a také směsi na pečivo: směs na bílý, slunečnicový, tmavý a vícezrnný chléb.     SLOŽENÍ: bezlepková směs (kukuřičný škrob, bramborový škrob, lupinová mouka, tapiokový škrob, modifikovaný škrob maniokový, dextróza, zahušťovadlo: guma guar; kyselina: kyselina askorbová); sůl   BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BEZ LAKTÓZY, VAJEC a SÓJI BEZ GENETICKY MODIFIKOVANÝCH ORGANISMŮ (GMO)   Může obsahovat stopy sezamu a oxidu siřičitého, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky.     SKLADOVÁNÍ: Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.     NÁVOD K PŘÍPRAVĚ LANGOŠE: Potřebujeme: 160ml vody, 1/3 lžičky cukru, 1/2 kostky droždí (21g), 250g bezlepkové směsi   1) Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek, který necháme kynout. Do mísy si navážíme směs a přimícháme kvásek. Těsto necháme cca 15 minut kynout. 2) Lící namočenou v oleji vykrajujeme kousky těsta, ze kterého uděláme kuličky. Rukama potřenýma olejem z kuliček vytvarujeme placky o síle cca 5 mm. 3) Smažíme na rozpáleném olej na pánvi nebo ve fritéze dozlatova. Z tohoto množství vyrobíme cca 7 ks langošů.     NÁVOD K PŘÍPRAVĚ PIZZY: Potřebujeme: 120ml vody, 5g droždí, 5g oleje (1 polévková lžíce), 170g bezlepkové směsi   1) Ve vodě rozpustíme droždí. Do mísy si navážíme směs a přimícháme vodu s droždím. Nakonec přimícháme olej. 2) Z těsta vytvarumeme bochánek, který rozválíme do tvaru pizzy o síle cca 5 mm. 3) Pizzu necháme cca 30 minut vykynout, poté ji nazdobíme a pečeme 20 minut při 180°C.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mouky
tuky: 1,900000
energeticka_hodnota_kcal: 354,000000
sacharidy: 80,000000
bilkoviny: 3,400000
sul: 1,400000
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: 0,500000
z_toho_cukry: 3,700000
energeticka_hodnota_kj: 1485,000000

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: