Perník bez lepku 400g Labeta 548
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÁ SMĚS NA PERNÍK Tato bezlepková sypká směs na přípravu perníku je skvělou volbou, pokud hledáte sladké ozvláštnění po obědě. Perník je tradiční zákusek z tmavého pečiva, který se původně připravoval z medu, mouky a pepře - proto se mu říkalo "peprník", časem se název postupně zkrátil na "perník" a změnilo se také jeho složení. Směs je namíchána z osmi druhů koření a především z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí přidat pár ingrediencí, upéct a chutný zákusek je na světě! Pokud tedy chcete potěšit rodinu nebo přátele lahodným sladkým dezertem - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta a připravte si k čaji nebo kávě chutný dezert. Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky. Z dalších sladkých pochutin si můžete vyzkoušet upéct také bezlepkovou bábovku, klasické i kakaové muffiny, makovec, drobenkový dort, mazanec nebo vánočku nebo pudingy. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety. SLOŽENÍ: cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku*, směs koření s pomerančovou kůrou 0,9 % (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek), zahušťovadlo: guma guar *certifikováno Rainforest Alliance BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BEZ LAKTÓZY Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu. PŘÍPRAVA: Obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vlažné vody nebo mléka a vyšleháme do krémového těsta. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25 x 35 cm) rozetřeme těsto. Pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou. TIPY: Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti a druhou polovinou první část přiklopíme. Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu o 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Do těsta přidáme 2 lžíce povidel nebo medu. Testem můžeme naplnit košíčky na muffiny přibližně do 3/4 objemu. Pečeme asi 15 - 20 minut. Výrobce: Labeta, a.s. Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
tuky: | 0,700000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 361,000000 |
sacharidy: | 85,000000 |
bilkoviny: | 2,600000 |
sul: | 1,600000 |
vlaknina: | 2,000000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,200000 |
z_toho_cukry: | 38,000000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1531,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář