Univerzální směs bez lepku 550g Labeta 551
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÁ SMĚS UNIVERZÁLNÍ Tato směs je univerzální bezlepkovou "náhražkou" mouky, která se dá svěle využít pro přípravu sladkých i slaných jídel. Je namíchána z přirozeně bezlepkových surovin, takže je vhodná pro celiatiky, a její příprava je jednoduchá - stačí smíchat ingredience, nechat chvíli vykynout a upéce, a hle, chutný zákusek nebo chléb je na světě! Pokud tedy chcete rodinu nebo přátele překvapit a potěšit je třeba upečením koláčů, bábovky či chutného domácího chleba - vyzkoušejte tuto směs od značky Labeta! Labeta je česká firma, která se od roku 1993 specializuje na výrobu suchých sypkých bezlepkových směsí na přípravu pokrmů. Kromě kypřících prášků, cukrů a moučných směsí na pečení nabízí také tekuté přípravky jako jsou topingy (sladké polevy), marinády, polévková koření nebo sojové a jiné omáčky. Kromě univerzální směsi můžete od této značky vyzkoušet také speciální směsi, určené k upečení například bezlepkové bábovky, makovce, perníku, klasických i kakaových muffinů, drobeného dortu, mazance nebo vánočky nebo pudingů. A pokud zrovna nemáte chuť na sladké, upečte si výtečný domácí chléb od Labety. SLOŽENÍ: bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté; antioxidant: kyselina askorbová, kyselina citronová BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BEZ LAKTÓZY Může obsahovat mléko, skořápkové plody, sóju, vejce a hořčici, protože se zpracovává ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž zmiňované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu. PŘÍPRAVA: Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 1 starší housku nakrájenou na kostičky, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme ještě 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany. Koláče: Ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C. Chléb: Do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“. Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme elektrickým šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut. Výrobce: Labeta, a.s. Dřenice 81, 537 01 Chrudim, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Mouky |
---|---|
tuky: | 1,200000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 343,000000 |
sacharidy: | 79,000000 |
bilkoviny: | 3,200000 |
sul: | 0,020000 |
vlaknina: | 1,800000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,400000 |
z_toho_cukry: | 0,600000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1455,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář