Amarant 500 g BIO COUNTRY LIFE

Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR

Velký výběr
přes 30 000 produktů

Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Amarant je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. Dobře se kombinuje s rýží a jinými obilovinami. Lze z něj udělat domácí popcorn nebo připravit skvělé rizoto. Vychutnejte si ho v biokvalitě.Doplňkové parametry
Kategorie: | Nezpracované obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1601kJ/383kcal. Tuky:8,8g. z toho nasycené mastné kyseliny:2,1g. Sacharidy:57,0g. z toho cukry:1,7g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:16,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Amarant*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Indie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016502676, 8595016502669, 18595016502673 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-12-07T14:04:56 --><p>O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty03-jaro2013-web?e=26874338/42879049" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobroty jaro 2013</a>. <br /><br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - amarant můžeme k pokrmům přidávat jako přílohu samotný nebo ho lze kombinovat s rýží, jáhly a kukuřicí, vždy kombinujte 1 díl amarantu a 4 díly jiné obiloviny</li><li>kaše - 100 g amarantu vařte 20 minut s 300 ml tekutiny, občas promíchejte, přidejte 4 lžíce ovesných vloček a 200 ml tekutiny, poté vařte ještě 5 minut a máte hotovo, dozdobte a dochuťte dle libosti ořechy, ovocem a kořením</li><li>polévka - do vaši oblíbené polévky zkuste při vaření (například spolu s bramborami) přidat 4 lžíce amarantu</li><li>pudink - 60 g amarantu propláchněte a vařte ho v cca 300 ml tekutiny asi 20 minut, po uvaření přisypte kakao a skořici, nechte vychladnout a přimíchejte předem namočená chia semínka (5 g), dochucujte medem a citrónem, před podáváním zchlaďte směs přes noc v ledničce</li><li>zeleninový salát - uvařený a vychladlý amarant smíchejte s oblíbenou čerstvou zeleninou</li><li>rizoto - přidejte amarant do rizota nebo třeba i do zeleninového kuskus</li><li>popcorn - tedy spíš popamarant, pořádně rozehřejte vyšší hrnec, přisypte 2 lžíce amarantu, po chvíli začne pukat, když vypuká většina, přesypte ho do mísy</li><li>alegría - mexická sladká pochoutka, nejdříve si připravíte popamarant (půl šálku nevypukaného), poté na mírně rozehřátou pánev dejte 3 lžíce medu, následně přidejte popamarant, špetku soli a 3 lžíce kakaa, vše řádně promíchejte a směs natlačte do malého pekáčku (na chleba), nechte zchladnout a poté krájejte na plátky</li><li>amarantový kotlík - recept najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty03-jaro2013-web?e=26874338/42879049" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobroty jaro 2013</a> na str. 8</li></ul><p>Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.</p><p>Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | Propláchnutý amarant vařte v dvojnásobném množství vody cca 30 minut a nechte pod pokličkou dojít. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1601 kJ / 383 kcal. Tuky: 8,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g. Sacharidy: 57,0 g. Z toho cukry: 1,7 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 16,0 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování: | Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. |
Legislativní zařazení: | Amarant. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Mohlo by Vás zajímat
Previous
Next