Přidat do košíku
Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO Skladem
59,90 Kč

Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO

Neohodnoceno
Značka: Pro-Bio
Kroupy ječné 500 g BIO PROBIO
Loading...
59,90 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

KROUPY JEČNÉ BIO   Ječmen má kvalitní výživové vlastnosti, má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na trávení. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, proto zasytí na dlouhou dobu.   Složení:  ječné kroupy bio   Použití a příprava: Ječné koupy využijete nejen jako notorickou zavářku do polévek. Vyzkoušejte kroupy osmažené na cibulce jako přílohu k pokrmům, na přípravu rizot, přidejte je do zeleninových salátů, karbenátků apod. Kroupy proláchněte a namočte na 10-12 hodin. Poté vařte v nové vodě po dobu 30-40 minut.    Z další nabídky kroup v bio kvalitě můžete vyzkoušet také kroupy špaldové   Alergeny: Výrobek může obsahovat lepek, skořápkové plody, arašídy, sóju a sezam z důvodu zpracování potravin způsobem křížových cest.   Skladování:  Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %. Hmotnost: 500gr   PRO-BIO s.r.o. je česká společnost založená roku 1992, která je prvním a největším výrobcem biopotravin v České republice.   Výrobce: PRO-BIO s.r.o. Lipová 40, 788 32 Staré Město, okr. Šumperk, Česká Republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Nezpracované obiloviny
EAN: 8595582419033
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1480kJ/350kcal. Tuky:2,8g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,5g. Sacharidy:68,0g. z toho cukry:0,7g. Vláknina:7,4g. Bílkoviny:9,2g. Sůl:0,0g</p>
Složení produktu: JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 76
Země původu: Česká republika
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 08595582419040, 8594008912721, 08594008912721, 8595582419040, 8594008913674, 8595582419033
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2018-01-24T14:42:42 --><p><strong>Využití</strong></p><ul><li>polévka - osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte sladkou i pálivou papriku a bobkový list, také nakrájené brambory, mrkev a petržel, zalijte vývarem a vařte, pak přidejte předem uvařené ječné kroupy, špaldu, cizrnu a fazole, povařte, zahusťte a ochuťte</li><li>kroupový kuba - na pánev nasypte kroupy, cibuli, sušené hříbky a zalijte vodou, osolte a duste doměkka, po vyvaření vody přidejte majoránku, utřený česnek, podávejte s kyselým zelím</li><li>salát - uvařené kroupy smíchejte s rajčátky, pórkem, paprikou, rukolou a petrželovou natí, zalijte podmáslím s prolisovaným česnekem a solí, zasypte slunečnicovým semínkem</li><li>příloha - z krup můžete připravit originální přílohu k masu nebo zelenině</li><li>placky - uvařené a namleté kroupy skvěle lepí a jsou dobrým základem karbanátků či sekané</li><li>kaše - zcela doměkka uvařené kroupy dobře poslouží jako kaše, dochucujte dle libosti naslano i nasladko</li><li>pomazánka - trochu rozvařte kroupy, osmahněte cibulku, česnek, kmín s pepřem a solí, stáhněte z plotny a přidejte sušené lahůdkové droždí, kroupy smíchejte se směsí z pánve, s trochou hořčice a rozmixujte, dle potřeby dejte vodu a olej, nakonec vmíchejte posekaný koriandr a petržel</li></ul><p>Před vařením kroupy properte ve vlažné vodě a poté sceďte. Následné kroupy zalijte vodou, které by mělo být aspoň čtyřikrát více než krup. Ve vodě je nechte asi 30 minut odstát a poté je začněte vařit. Kroupy značně nabydou na objemu a změknou. Pokud přidáváte kroupy do polévky, omáčky nebo teplého zeleninového jídla, vždy je předtím uvařte zvlášť. Polévka nebo jídlo by se vám mohlo vařením krup zakalit.</p><p>Kroupy jsou ječná lehce obroušená zrna. Lze je nazvat jako &quot;polo-celozrnný produkt&quot;, jelikož obsahují část obalu a celý klíček. Zajímavostí je, že kroupy jsou velmi oblíbené u hráčů National Football League, kteří je konzumují vždy den před zápasem. Zrno ječmene tvoří pět částí: 2 vrstvy nestravitelných slupek, aleuronová vrstva, endosperm a střed se škrobem.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p> </p>
Návod k použití: Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20–30 min. vaření je zrno křupavé, po 50 minutách rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 minut dojít.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1480 kJ / 350 kcal. Tuky: 2,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,5 g. Sacharidy: 68,0 g. Z toho cukry: 0,7 g. Vláknina: 7,4 g. Bílkoviny: 9,2 g. Sůl: 0,0 g.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - kroupy.
Rostlinný produkt: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Mohlo by Vás zajímat