Pohanka loupaná lámanka 400 g BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je všestranné – hodí se do pomazánek, placiček se zeleninou, na přípravu kaše…Specifikace
Pohanka loupaná lámanka jsou pohankové kroupy nalámané na menší kousky.
V Dobrotách podzim 2015 jsme zpracovali rozsáhlé téma o pohance včetně tipů a receptů jak pohanku použít. Dozvíte se zde i informace o rutinu – kolik ho pohanka obsahuje, v jaké části pohanky ho je nejvíce a v čem je rutin prospěšný.
Pohanka se k nám dostala ve 12. století z jižních svahů Himálaje. Svůj český název získala díky pohanským nájezdníkům, kteří ji do Evropy rozšířili. Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny – v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Tipy a recepty na použití pohanky lámanky:
- kaše – pohanku uvařte v rostlinném nápoji a oslaďte oblíbeným sirupem
- krém nebo pudink – rozmixujte výše uvedenou kaši, ozdobte ořechy a ovocem
- placičky, karbanátky, sekaná – uvařenou lámanku ochuťte, přidejte vejce nebo Hrašku nebo pomleté lněné semínko a vařenou zeleninu, vytvořte placičky a smažte na oleji nebo pečte v troubě
- pohankové karbanátky s dýní – recept je uveden na straně 31 v Dobrotách podzim 2015
- dortové korpusy – pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
- pohankový dortík s ovocným agarem – recept je popsán v Dobrotách podzim 2015 na straně 18
- pomazánky – s cibulkou, s pečeným česnekem, s bylinkami
- pohankový hummus – rozmixujte lámanku (propláchnutou a namočenou na 10 hodin), sterilovanou nebo vařenou cizrnu a na 20 minut namočená sušená rajčata, dochuťte olivovým olejem a citronovou šťávou
- zavářka do polévky
- náplň ve slaných koláčích (quiche)
Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky:
- pohanka loupaná kroupy
- pohankové vločky
- pohankový bulgur
- neloupaná pohanka
- pohanková kaše
- pohanková mouka
- pohankové těstoviny
- pohankové těstoviny Soba quinoa
Složení
Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Lámanku propláchněte, zalijte dvojnásobným množstvím vody. Krátce povařte a nechte pod pokličkou dojít.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1446kJ/346kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,7 g. Sacharidy: 71 g. z toho cukry: 0,3 g. Bílkoviny: 9,8 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nezpracované obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.403 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 2 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.