Pšenice špalda 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Zrno využijete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.Specifikace
Zázrak, o kterém věděli již staří Egypťané. Špalda je skvělá v kombinaci s rýží a rizoto z ní miluje každý. Špaldové karbenátky se zeleninou jsou zdravou variantou české tradice a jako zavářka dovede každou polévku k dokonalosti.
Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť. Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýží. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Kromě příloh ji využijete od zavářek do polévek, přes pomazánky, teplé i studené saláty až základ do houbového kuby a mnoho dalšího. Tento prastarý druh pšenice se vám ve špíži určitě neztratí.
Využití:
- polévka - jak špaldu zakomponovat do různých polévek zjistíte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 20
- špaldový kuba - recept hledejte v časopise Dobroty zima 2012-13 na str. 13
- špaldový salát - den namočenou špaldu uvaříme a smícháme s nakrájenými jablky a rozinkami, zalijeme vanilkovým sójovým dezertem
- pomazánka - předem namočenou špaldu umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou špaldou můžete nahradit například rýži v rizotu
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
PŠENICE špalda loupaná*. Může obsahovat lepek, arašídy, sóju, skořepinové plody a sezam. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Špaldu můžete namlit na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1385kJ/331kcal. Tuky: 2,2 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 59 g. z toho cukry: 8,2 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0,02 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nezpracované obiloviny |
---|---|
Hmotnost: | 5.077 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 2 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.