Otruby rýžové odtučněné 250g ZP bez lepku 1013
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÉ RÝŽOVÉ OTRUBY ODTUČNĚNÉ Rýžové otruby se získávají při zpracování rýže a jedná se převážně o části slupek. V kuchyni se dají skvěle v malých dávkách využít jako doplněk při vaření (především k zahušťování) i pečení. Výborně chutnají v suchém stavu i zapracované do těsta. Tyto bezlepkové otruby jsou nedoceněnou surovinou, protože jsou vydatným, koncentrovaným zdrojem energie a vynikajícím zdrojem vitamínů, minerálů, esenciálních mastných kyselin, lipidů a dalších živin. Rýže patří mezi nejstarší rostliny světa a je druhou nejrozšířenější obilovinou na světě, která se v Asii pěstovala již před více než 4 tisíci lety. Dnes již existuje na 1 200 druhů rýže, která je základní surovinou pro téměř polovinu lidstva. Hlavní živinou v rýžovém zrnu jsou sacharidy (kolem 80 %). Téměř všechny jsou v rýži, ve formě komplexních polysacharidů. Rýže je tak vynikajícím a dobře stravitelným zdrojem energie. A to nejen pro naši fyzickou aktivitu, ale také pro náš mozek. Obsahuje však i velmi kvalitní bílkoviny, především vysoký obsah argininu, aminokyseliny důležité pro svalový růst (používané i v proteinových přípravcích), vitamíny (zejména řady B) a minerální látky, prospěšné pro organismus. SLOŽENÍ: mleté rýžové otruby odtučněné BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) Z PŘIROZENĚ BEZLEPKOVÝCH SUROVIN SKLADOVÁNÍ: Skladujte na tmavém a chladném místě. Výrobce: ZDRAVÍ Z PŘÍRODY s.r.o., Chmelnická 194, 760 01 Zlín, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Obiloviny |
---|---|
tuky: | 0,500000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 281,000000 |
sacharidy: | 38,000000 |
bilkoviny: | 19,000000 |
sul: | 0,020000 |
vlaknina: | 25,000000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,200000 |
z_toho_cukry: | 4,600000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1181,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář