Lískové ořechy 100 g BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Lískové oříšky v biokvalitě se skvěle hodí na přípravu sladkých dezertů, budou vám ale chutnat i v salátu nebo třeba v rizotu. Lze z nich připravit dokonce máslo. Pražením jejich chuť ještě více vynikne.Specifikace
Skvěle se hodí pro přípravu sladkých dezertů. Například v takové ořechové bábovce nebo v brownies se pořádná hrst lískových oříšků určitě neztratí. Můžete si z nich vyrobit i rostlinné, lískooříškové mléko nebo dokonce ořechové máslo. Nebojte se je přidat ani do slaných jídel, jako je například salát či rizoto. Nasekanými lískovými oříšky můžete dozdobit i zeleninové krémové polévky. Po opražení se jejich chuť ještě více zvýrazní.
Lískové ořechy jsou také výborným základem pro pečené i nepečené cukroví nebo různé raw dobroty. Můžete je zobat jen tak nebo smíchat se sušeným ovocem a přibalit jako zdravou svačinu do školy, do práce či na cesty. Ozdobte si s nimi ranní kaši nebo nasekejte do domácího müsli. Z lískových oříšků si můžete svoji domácí zdravější verzi lískooříškové pomazánky.
Téma ořechů jsme detailně zpracovali v časopise Dobroty podzim 2013.
Využití:
- cukroví - rozmixované ořechy smíchejte s rozmixovaným sušeným ovocem a třeba karobem a uválejte kuličky, které následně obalte ve strouhaném kokosu
- zmrzlina - nahrubo nasekané ořechy, mražené banány, med a smetana udělají dohromady výbornou zmrzlinu, stačí společně rozmixovat
- polévky - nahrubo nasekané ořechy jsou vhodné k ozdobení polévek na talíři
- snídaně - oříšky můžete obohatit vaše oblíbené snídaňové müsli nebo kaši
- dezerty - studené nebo pečené, ořechy se výborně hodí do těst, krémů nebo s nimi hotové pokrmy jednoduše posypte
- rizoto, kuskus - předem namočené oříšky nasekejte a přidejte do zeleninového rizota nebo kuskusu
- saláty - ovocné i zeleninové saláty jsou ideálními kandidáty pro přidání ořechů
- pomazánky - namočené ořechy rozmixujte s luštěninami nebo zeleninou, kešu dobře chutnají například s mrkví
- nugátový krém - recept najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 3
- cranachan - tradiční bezlepkový skotský dezert hledejte v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 17
- cizrnová karobela - jak na tuto sladkou pomazánku s oříšky zjistíte v Dobrotách podzim 2016 (str. 23)
- ořechové máslo - opražené ořechy rozmixujte, máslo můžete nechat neutrální a zahušťovat s ním třeba omáčky, také ho můžete osladit sirupem a namazat ho na pečivo
Lískové oříšky rostou na keři s názvem líska obecná. Vyskytuje se hlavně v Evropě a její plody se využívají převážně v potravinářství. Krom toho se z ořechů získává také olej do kosmetických a malířských produktů. Dřevo lísky je používáno především v lidovém umění.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
LÍSKOVÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Určeno k přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):2698kJ/644kcal. Tuky: 61 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g. Sacharidy: 7 g. z toho cukry: 4,3 g. Bílkoviny: 15 g. Sůl: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody – lískové ořechy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 0.101 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.