Mandle BIO

Neohodnoceno
Značka: Vitalvibe
506 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Dopřejte si mandle v té nejvyšší BIO a RAW kvalitě, která je u nás vůbec možná! Díky pěstování ekologickými postupy a šetrnému způsobu zpracování máte jistotu, že naše mandle neobsahují žádné rizikové látky. Budete překvapeni velkými křupavými plody, které vás oblaží typicky lahodnou chutí a vůní. Mandle BIO dodají vašemu tělu svou komplexní škálu živin v plném rozsahu.  Mandle jsou skořápkovými plody stromu mandloň obecná (Prunus dulcis), která je blízce příbuzná s broskvoní a meruňkou. Pro svou výživovou hodnotu a kulinářské vlastnosti se staly oblíbenou potravinou se širokým uplatněním.  Věděli jste, co všechno ukrývají plody jemné nasládlé chuti? Už jen pouhá hrst mandlí (pokud jsou dostatečně kvalitní a „čisté“) je plná zdraví prospěšných tuků, blahodárných vitamínů a minerálů, kterými podpoříte svoje zdraví, krásu a vitalitu. Obsahují také hodně vlákniny a proteinů. Naše Mandle BIO jsou zcela přírodní, bez chemického zatížení. Mají přirozeně hnědou slupku, pod kterou se ukrývá množství blahodnárných látek a propůjčuje mandlím jejich specificky lahodnou chuť a vůni. V ČEM JSOU MANDLE SKVĚLÉ V mandlích se běžně vyskytuje množství prospěšných látek. Najdeme v nich především vitamíny B1, B6 a vitamín E. Kromě toho obsahují také množství minerálů, jako je vápník, hořčík, draslík, fosfor a železo, které se významně podílejí na zdraví celého organismu.  Proč dát přednost BIO ořechům? Možná se také ptáte, v čem jsou BIO sušené plody lepší než ty konvenční. Než si dáte obecně doporučovanou „hrst ořechů denně“, určitě stojí za to dozvědět se o tomto tématu víc.  Prakticky všechny ořechy mají vysoký obsah tuků. A kvůli tomu velmi snadno vstřebávají agrochemikálie, jejichž kumulace má ekologické dopady i výrazný vliv na náš organismus. Existuje totiž spousta pesticidů a fungicidů, které jsou aplikovány na ořechy poté, co jsou sklizeny ze stromů.  Například těkavý methylbromid, který se používá na kontrolu populací hmyzích škůdců a hlodavců při skladování, se uvolňuje do atmosféry a poškozuje ozonovou vrstvu. Protože je považován za nebezpečnou chemickou látku, jeho používání bylo v některých zemích dokonce zakázáno. Běžné kešu bývaly ošetřeny endosulfanem, který se hromadí v životním prostředí a poškozuje hormonální systém veškerých živočichů, kteří ho zkonzumují.  Biopotraviny patří mezi potraviny s největší možnou zárukou bezpečí.  Množství rizikových látek v biopotravinách z EU je zanedbatelné nebo žádné. To platí obzvláště pro ořechy, kde byl zjištěn velký rozptyl v hodnotách zbytkových pesticidů mezi konvenčními a těmi, které jsou bio. [1] BIO kvalita je důležitá obzvláště u mandlí a vlašských ořechů. Díky tomu, že mají opravdu vysoký obsah tuků, snadno absorbují škodlivé látky z prostředí.  Vyplatí se tedy dávat přednost bio ořechům, a to nejen z hlediska ekologie, ale zejména kvůli vašemu dlouhodobému zdraví.  ______________________ Použité zdroje: [1] https://www.magazinzdravi.cz/eu-temer-zadna-kontaminace-biopotravin-pesticidy PŘÍBĚH NAŠICH MANDLÍ Sladké mandle BIO jsou pěstovány ve Španělsku, které je známé nejlepšími odrůdami těchto plodů na světě. Díky tamním klimatickým podmínkám a slunnému počasí se naše mandle vyznačují většími plody, silnější slupkou a výraznější chutí, než bývá běžné u mandlí konvenční (a často i méně kvalitní) produkce.   A jak má vlastně vypadat „dobrá“ mandle? Měla by být tvrdá a uvnitř bílá či krémová. Má chutnat jemně, sladce, mandlově. Pokud je mandle nažloutlá, může to znamenat, že není čerstvá, a může mít žluklou pachuť. Takovým mandlím je lepší se raději vyhnout, protože nemají přínos pro zdraví.   Použití Využití mandlí je nepřeberné: Mandle mohou sloužit jako pochoutka jen tak samotné nebo v kombinaci s čerstvým či sušeným ovocem. Často se mixují s jinými ořechy a semínky do kaší nebo superbowls. Skvěle se hodí při pečení cukroví, jsou vynikající například v závinech. Také je můžete přidat do vašeho oblíbeného smoothie či si z nich udělat domácí ořec

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: