Přidat do košíku
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO Do 3 dnů
74,90 Kč

Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO

Novinka
Neohodnoceno
Značka: Bio nebio
Rýže mléčná bílá 500 g BIO BIO NEBIO
Loading...
74,90 Kč
Do 3 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Italská kulatozrnná mléčná rýže s vyšším obsahem škrobu. Po uvaření má jemnou až krémovou konzistenci. Ideální na rýžové pudinky a mléčné dezerty jako arroz con leche, sütlaç nebo thajskou lepkavou rýži s mangem.

Specifikace

Mléčná kulatozrnná rýže s vyšším obsahem škrobu, pěstovaná v Itálii. Po uvaření je mírně lepkavá, měkká a dosahuje až krémové konzistence. Hodí na klasickou mléčnou rýži, jemné dezerty a mletá je ideální i do sladkých kaší.

Na rozdíl od italské rýže na risotto (například arborio) je mléčná rýže měkčí a lepkavější, dosahuje hutné, až krémové konzistence, ideální právě na dezerty.

Recept na sütlaç (tradiční turecký rýžový pudink)

Na rýži
50 g krátkozrnné rýže
110 ml vody (jen tolik, aby pokryla rýži)

Na pudink
80 g cukru
450 ml čerstvého plnotučného mléka
100 ml smetany ke šlehání
1 dezertní lžíce kukuřičného škrobu
1 dezertní lžíce vanilkového extraktu (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
1 lžička mleté skořice (na ozdobu)

Postup

  1. Dejte rýži a vodu do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni, dokud se voda nevsákne a rýže nezměkne.
  2. Přilijte mléko, ale asi 30 ml si nechte stranou. Přidejte cukr a smetanu a promíchejte. Přiveďte k varu.
  3. Zbylé mléko smíchejte s kukuřičným škrobem a rozmíchejte dohladka. Snižte teplotu na střední stupeň a postupně za stálého míchání přilévejte škrobovou směs. Vařte asi 15 minut, dokud pudink nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
  4. Rozdělte sütlaç do čtyř malých zapékacích misek a případně posypte skořicí. Nechte chvíli zchladnout, aby se na povrchu vytvořila tenká vrstva.
  5. Předehřejte troubu na grilovací režim a misky vložte pod gril, dokud povrch nezačne bublat a neztmavne.
  6. Nechte vychladnout, dejte na pár hodin do lednice a servírujte přímo v miskách.

Složení

Kulatozrnná rýže* loupaná. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1504kJ/354kcal. Tuky: 0,4 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 80 g. z toho cukry: 0,2 g. Bílkoviny: 6,7 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu s chladu.
Legislativní zařazení:

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-001
Organické: 0
Vegetariánské: 0
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 2

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Mohlo by Vás zajímat