Slunečnicová semínka 5 kg BIO COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Slunečnicová semínka mají příjemnou oříškovou chuť. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Hodí se do salátů, příloh, pečiva či kaší. Výhodné pětikilové balení v biokvalitě.Specifikace
Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které jsme si z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Prodávají se loupaná, přesto se dají během dvou dnů naklíčit. Jejich namáčení je zase kratší než u jiných semínek, trvá jen 2 hodiny. Semínka jsou poté mekčí, stravitelnější a chutnější.
Velký přehled semínek najdete v časopise Dobroty léto 2016. Dočtete se zde popis jednotlivých druhů, proč semínka namáčet, jak si z nich vyrobit semínkové máslo, mléko, sýr a mnoho dalšího.
Využití:
- posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
- pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
- pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením
- máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci
- mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
- sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr
- pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky
- pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem
- drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje
- cake pops - recept na tuto sladkou specialitu najdete v Dobrotách z léta 2016 na str. 15
- zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem
- Fazolovo-semínkový burger - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2014
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Slunečnicové semeno loupané*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Slunečnicová semínka mají v kuchyni všestranné použití – dají se použít do pečiva, zeleninových či ovocných salátů, obilných kaší, užívají se i naklíčená. Vynikající jsou lehce opražená na sucho na pánvi.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):2523kJ/609kcal. Tuky: 49 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 5,4 g. Sacharidy: 12 g. z toho cukry: 0,3 g. Bílkoviny: 27 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Olejnaté semeno – slunečnicové semeno
Doplňkové parametry
Kategorie: | SEMÍNKA |
---|---|
Hmotnost: | 5.077 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.