Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Neohodnoceno
Značka: Muso
94,90 Kč
Do 3 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Specifikace

Jak použít miso pasty v kuchyni? Podívejte se na video.

Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

Tipy na použití:

  • Miso polévka
    50 g hlívy
    20 g červené papriky
    20 g žluté papriky
    30 g cukety
    80 g uzeného tofu na kostky
    2 lžíce misa
    120 g pohankových těstovin
    1 lžíce olivového oleje
    čerstvý koriandr
  1. Hlívu, papriky a cuketu nakrájejte na plátky a osmahněte na olivovém oleji.
  2. Směs zalijte vodou, přidejte tofu nakrájené na kostky a krátce povařte.
  3. Přidejte miso rozmíchané v troše vlažné vody a uvařené těstoviny.
  4. Podávejte s nasekaným koriandrem.
  • Miso dresink se zázvorem
    1 lžíce misa
    2 lžíce šťávy z limetky
    2 lžíce sezamového oleje
    1 lžička strouhaného zázvoru
    1 lžička utřeného česneku
    1 rajče
    svazek čerstvého koriandru
    Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Miso-tahini dresink s javorovým sirupem
    1–2 lžičky misa
    4 lžíce sezamové pasty
    2 lžíce javorového sirupu
    1 lžíce jablečného octa
    Vidličkou rozmíchejte do hladka. V případě potřeby nařeďte trochou teplé vody. Nechte uležet v lednici.
  • Jednoduchý dresink na salát
    Smíchejte miso s olivovým olejem a jablečným octem.
  • Miso máslo
    4 lžíce biomásla nebo biomargarínu
    2 lžíce misa
    Smíchejte miso s máslem nebo margarínem na hladkou směs.
    Výborně se hodí na ještě horkou vařenou brokolici, chřest nebo fazolové lusky.
  • Zeleninové a masové vývary
    Přidáním misa zvýrazníte chuť.
  • Dušené houby
    Na konci dušení přidejte trochu misa – zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku.
  • Marinády
    Miso smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem.
    Potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte.
    Výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev.

Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Výroba misa:

  1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
  2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
  3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
  4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
  5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
  6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.

Další druhy misa, které máme v nabídce:
shiro miso
hatcho miso
mugi miso
mugi miso bio
miso ječmen bio
miso rýže bio

Složení

SÓJOVÉ boby 61 %, hnědá rýže 26 %, mořská sůl, voda, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Příprava

Lze používat samostatně, ale slouží také do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):680kJ/163kcal. Tuky: 7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 9,1 g. z toho cukry: 8,2 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 10,2 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.
Legislativní zařazení: Sójový výrobek - miso.

Doplňkové parametry

Kategorie: Shoyu, miso, tamari, umeboshi
Hmotnost: 0.406 kg
Bio: NE
Organické: 1
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: