Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE

Neohodnoceno
Značka: Country Life
102 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.

Specifikace

Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16

Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Další UMEprodukty:

 

NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU

Výhody našich nových obalů:

Jsou ekologičtější
- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu
- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna
- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci

Jsou pohodlnější k používání
- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok

Mají nižší hmotnost
- jednodušší logistika
- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami
-snažší manipulace ve výrobě

Složení

Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.

Příprava

K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a do jídla už nemusíte přidávat sůl.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):73kJ/17kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3,4 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0,8 g. Sůl: 25,1 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovocný.

Doplňkové parametry

Kategorie: Shoyu, miso, tamari, umeboshi
Hmotnost: 0.766 kg
Bio: NE
Organické: 1
Bez lepku: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: