Vanilka lusk (balená ve zkumavce) 2,5 g BIO SONNENTOR

Neohodnotené
Značka: Sonnentor
€6,36 –5 %
Vanilka lusk (balená ve zkumavce) 2,5 g BIO SONNENTOR
€6,36 –5 % €5,99
Skladem
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Podrobný popis

Kdo pozná pravou chuť vanilky, už nikdy nechce její syntetickou náhražku. Neobejde se bez ní hned několik ikonických pokrmů, které na její chuti staví, ale i slané kuchařské experimenty.

Specifikace

Vanilka rozhodně nesmí chybět v pudinku či v pověstné vanilkové zmrzlině. Dodá ale lahodnou chuťovou tečku každému sladkému dezertu i slaným pokrmům, pokud se nebudete bát s ní trochu zaexperimentovat. Výborně ladí s ostřejšími slanými pokrmy třeba v mexické kuchyni.

Vanilkový lusk můžete využít hned několika způsoby. Buď jej v celku rozemelte na prášek a ten pak používejte na vaření nebo lusk otevřete, semínka vydlabejte a rovnou použijte. Prázdný lusk ale nemusíte vyhazovat. Vložte jej do dózy s kvalitním třtinovým cukrem. Vanilkový lusk jej během pár týdnů krásně provoní a máte domácí vanilkový cukr.

Vanilka je plodem bíle kvetoucí orchideje. Sklízí se jako dlouhé zelené tobolky, které době sběru nemají žádnou chuť ani vůni. Aromatické látky se z vanilkových lusků uvolňují až v průběhu fermentace, podobně, jako se fermentují kakaové boby, káva nebo čaje. Jakmile jednou zkusíte chuť pravé vanilky, už nikdy nebudete chtít její syntetické náhražky. Pravá vanilka má sladkou, jemně kořeněnou, smetanovou chuť a květinovou vůni.

Složení

Vanilka lusk* (Vanilla planifolia*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Přísada do sladkých jídel.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:

Dodatočné parametre

Kategória: Jednodruhové koření a bylinky
Hmotnosť: 0.025 kg
Bio: ANO
Certifikát: CZ-BIO-002
Bez lepku: 1
Přidaný cukr: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: