Vanilka mletá 10 g BIO SONNENTOR
Podrobný popis
Co by byly vanilkové rohlíčky nebo vanilkový puding bez vanilky? V malé krabičce se skrývá zásadní esence těchto božských pokrmů.Specifikace
Bio vanilkový prášek se získává rozemletím fermentovaných tobolek vanilkové orchideje. Jeho aroma je hřejivé, smetanově nasládlé s květovými podtóny. Jeho vůně působí sladce a nevinně a zároveň má i afrodiziakální účinky. Pravá vanilka nesmí chybět ve vanilkových rohlíčcích, vanilkové zmrzlině nebo pudingu. Skvěle si rozumí i s mléčnou rýží. Vanilkový prášek využijete v teplé i studené kuchyni.
Vanilka se obvykle používá spíše do sladkých jídel. Zkuste jít však ještě trochu dál a s vanilkovým práškem zaexperimentovat. Přidejte špetku i do slaných jídel a rozšiřte jejich chuť o další chuťový rozměr. Vykouzlete s její pomocí nezvyklou zálivku na salát nebo přisypte trošku do domácího chili con carne a uvidíte, jak budou spolustolovníci vynášet vaše kulinářské umění až do nebes.
Tipy na použití:
- jáhelník s jablky - recept hledejte v časopise Dobroty podzim 2017 na str. 21
- jablečný štrúdl - tip na použití vanilky v tomto moučníky se nachází na str. 27 časopisu Dobroty podzim 2017
- vanilkový cukr - vanilka se s cukrem promíchá nejlépe, když směs krátce pomixujete
- ostrá exotická jídla - zkuste vanilkou lehce dochutit například mexické fazole
Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Složení
Vanilka pravá*. *produkt kontrolovaného ekologického hospodářstvíPříprava
dávkujte šetrně. Intenzivní, aromatický.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: V suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek.
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednodruhové koření a bylinky |
---|---|
Hmotnosť: | 0.017 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-002 |
Bez lepku: | 1 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.