Krupice kukuřičná 400 g COUNTRY LIFE
Podrobný popis
Krupice z kukuřice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umletou kukuřici. Krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.Specifikace
Využití:
- kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši, v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, z čeho ji vařit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
- knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Složení
Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku.Příprava
Používá se na přípravu kaší, polenty nebo jako zavářka do polévek.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1334kJ/319kcal. Tuky: 2,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 75 g. z toho cukry: 2,5 g. Bílkoviny: 6,5 g. Sůl: 0,36 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – krupice.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mouky, krupice, strouhanka |
---|---|
Hmotnosť: | 0.403 kg |
Bio: | NE |
Organické: | 1 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.