Mouka kukuřičná hladká 400 g BIO COUNTRY LIFE
Podrobný popis
Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka v biokvalitě. Připravíte z ní polentu nebo tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.Specifikace
Využití:
- kaše k snídani - v našem časopise Dobroty jaro 2016 najdete tipy, jak kaši sladit, čím ji ochutit nebo co do ní přidat
- zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
- obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
- knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
- pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
- tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Kukuřice*.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Kukuřičnou krupici (nahrubo namletá sušená kukuřice, zachována je většina cenných látek) můžeme použít na přípravu domácí kukuřičné kaše (je výživná a sytá) nebo kukuřičného knedlíku (polenta). Hodí se i na přípravu kukuřičných tortil (placek) nebo kukuřičného pečiva.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1401kJ/330kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 70 g. z toho cukry: 1,3 g. Bílkoviny: 8,6 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové informace
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – kukuřičná mouka.
Dodatočné parametre
Kategória: | Mouky, krupice, strouhanka |
---|---|
Hmotnosť: | 0.402 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.