Kokosový sirup BIO tmavý
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Kokosový sirup je výborná náhrada cukru s nízkým glykemickým indexem. Jedná se o zcela přírodní tekuté sladidlo husté konzistence s lahodným karamelovým nádechem. Využijete ho v teplé i studené kuchyni ke slazení pokrmů a nápojů, kterým dodá jedinečný exotický šmrnc. Kokosový sirup je 100% přírodní voňavé sladidlo, které se vyrábí z nektaru květů kokosové palmy. Díky nim nese sladkou karamelovou chuť s tóny exotiky. Jeho předností je přirozený obsah minerálů a nízký glykemický index –přibližně GI 35. Pro srovnání, řepný cukr má hodnotu GI 68. Co nám ukazuje glykemický index Glykemický index (GI) je číselný údaj, který řadí sacharidy na základě rychlosti jejich glykemické odezvy (tj. jejich přeměny na glukózu v lidském těle). Tím určuje i tvorbu a uvolnění inzulínu ze slinivky do krve. Glykemický index používá stupnici od 0 do 100. Potraviny s hodnotami GI nad 70 způsobují rychlý vzestup hladiny cukru v krvi, kterou se tělo snaží snížit vyplavením inzulinu. Tím se hladina krevního cukru může propadnout naopak ještě níže, než byla původně, a dochází k pocitu hladu nebo chuti na sladké. To často vede k další konzumaci jídla s vysokým GI. Chceme-li minimalizovat tento efekt, je vhodné volit spíše potraviny s nižším GI (pod 55). Toto sladidlo je vhodnou alternativou rafinovaného cukru s opravdu širokým využitím. Hodí se do teplé i studené kuchyně. Díky jeho viskózní konzistenci se často používá ve veganské kuchyni jako náhrada medu. Příběh kokosového sirupu Kokosový sirup se jako sladidlo využívá již od nepaměti v zemích jihovýchodní Asie – například v Thajsku, na Filipínách či v Indonésii. Místní na něm oceňují zejména jeho složení a rovněž nezaměnitelnou chuť kokosových květů. Jak se kokosový sirup vyrábí Ze všeho nejdřív je potřeba sesbírat nektar získaný z nařezaného okvětí kokosové palmy (Cocos nucifera). Ten se následně šetrně zahřívá, aby se z něj odpařila voda, a vzniká tak kokosový cukr, který se opět mísí s vodou do podoby kokosového sirupu. Hotový sirup má zlatavou barvu, hustou konzistenci a karamelovou chuť s podtóny kokosu. Náš kokosový sirup se vyrábí tradičním způsobem v souladu s principy ekologického zemědělství. Stromy rostou v neznečištěné půdě a nejsou chemicky ošetřovány. Jedná se o zcela přírodní sladidlo v bio kvalitě. Má hustší konzistencí, tmavší barvu a výraznější chuť než světlá verze sirupu, u kterého probíhá delší proces filtrace. Díky šetrnému způsobu výroby a zpracování si zachovává svoji jedinečně bohatou chuť i původní kvalitu složení. Využití kokosového sirupu Vynikající na dochucení ovocných salátů a smoothies. Poslouží do kaší, jogurtu nebo cereálií. Hodí se k pečení dortů, buchet a cukroví. Výborný do krémů a sladkých nepečených dezertů. Doporučujeme ho jako pojivo při výrobě domácích cereálních tyčinek. Vhodný ke slazení nápojů (káva, čaj, kakao). Má využití i pro přípravu slaných dresinků, omáček a zálivek na salát. Lze ho využít jako sladký topping na palačinky, vafle a zmrzlin. Jedná se o základní surovinu pro výrobu domácí raw čokolády, ale i pro přípravu receptů z našich surovin. Slaďte s mírou Přestože jsou přírodní sirupy vhodnější alternativou bílého cukru, stále zůstávají bohatým zdrojem jednoduchých cukrů a není dobré to s nimi přehánět. Další informace Složení: kokosový sirup tmavý BIO. Výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1305 kJ / 312 kcal Tuky 0,1 g z toho nasycené 0 g Sacharidy 78 g z toho cukry 78 g Vláknina 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 0,1 g Skladování: Skladujte v suchu a temnu.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář