Směs na chléb s pohankovou vlákninou bezlepkový 500 g NOMINAL

Neohodnoceno
Značka: Nominal
87,90 Kč
Do 3 dnů
Možnosti doručení

Detailní informace

Přes 9000 výdejních míst v ČR
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už od roku 2016
Působíme už
od roku 2016

Detailní popis produktu

Směs na přípravu bezlepkového chleba s pohankovou vlákninou. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a droždí.

Specifikace

Chléb se nemusíte bát obohatit různými semínky. Do těsta s klidem zamíchejte třeba slunečnicové semínko a navrch chleba nasypte například dýňová semínka. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, například výborné bulky nebo rustikální kostky.

Firma Nominal je na trhu již 20 let. Důležitými hodnotami jsou pro ně příroda, pečlivost, pokora a píle. Dbají především na kvalitu surovin, některé si i sami pěstují. Značka patří mezi průkopníky bezlepkových potravin v České republice.

 

Složení

Deproteinovaný pšeničný škrob, celozrnná pohanková mouka 12 %, LUPINOVÁ mouka, lněné semínko, zahušťovadlo guarová mouka, cukr, sůl, chlebové koření.

Příprava

Suroviny na přípravu chleba - 500 g směsi na chléb, 440 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého nebo cca 5 g sušeného droždí. Z 500 g suché směsi upečeme chléb o hmotnosti přibližně 900 g. V domácí pekárně: do pečící nádoby nalijeme vlažnou vodu, olej, rozdrobíme čerstvé nebo sušené droždí a přidáme směs na chléb. Doporučená dávka droždí a vody se týká programů na bezlpekové pečení s délkou kynutí cca 45 - 50 min. a cca 60 min. pečení. Během kynutí by už těsto nemělo být znovu promícháváno. V běžné troubě: odle receptu smíchpáme všechny suroviny najednou a prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme důkladně! vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45 - 60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50 - 60 minut. Volíme spodní a horní ohřev.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1425kJ/337kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 68 g. z toho cukry: 3,8 g. Bílkoviny: 7,2 g. Sůl: 2 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.
Legislativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na chleba, palačinky
Hmotnost: 0.544 kg
Bio: NE
Organické: 1
Bez lepku: 1
Bez lepku přirozeně: 1
Bez mléka: 1
Fairtrade: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: