Jamones y Embutidos Mallo, S.L. Krájené Chorizo Paprikové Picante 55g

Neohodnoceno
68,90 Kč
Skladem
Možnosti doručení
Chorizo, oblíbená sušená saláma z Pyrenejského poloostrova, je známá svými bohatými chutěmi, které pocházejí z mletého vepřového masa, papriky a česneku. Jeho pikantní charakter se odvíjí od použití sladké či ostré varianty papriky. Ve Španělsku se k jeho výrobě tradičně používá uzená paprika Pimentón de Vera, která dodává chorizu charakteristickou uzenou příchuť. Tato saláma pochází z bílých prasat a je symbolem španělské gastronomie.

Chorizo je ideální volbou pro milovníky španělských chutí, skvěle se hodí jak do teplých pokrmů, tak i jako součást studené kuchyně, zejména pak na tapas.

Tip: Vyzkoušejte jednoduchou, ale úžasnou kombinaci bagety, olivového oleje a choriza.
Chorizo se také skvěle hodí do rizota, guláše, k bramborám nebo fazolím a výborně doplňuje kvalitní sýry.
K tomuto delikatesnímu pokrmu bychom doporučili intenzivní víno, které zrálo alespoň rok v dubovém sudu, jako je například crápula, které podtrhne jeho bohatou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: Vepřové maso, sůl, laktóza, cukr, koření, dextróza, stabilizátor (E-450), zvýrazňovač chuti (E-621), antioxidant  (E-301), konzervant (E-252). Obsahuje sóju, neobsahuje lepek.

Výživové údaje na 100 g produktů: Energetická hodnota 1837 KJ/ 442 Kcal 

Tuky (g) 38,7, nasycené tuky (g) 14,8 

Sacharidy (g) 1,75 Cukry (g) 1,5  

Bílkoviny (g) 22,1 

Sůl (g) 5,41.

Skladování a konzumace

Chorizo uchovávejte na chladném a suchém místě s teplotami do 30º C.

Ještě před samotnou konzumací doporučujeme otevřít obal a nechat chorizo alespoň 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, aby se rozvinuly veškeré vůně a chutě. Abyste si chorizo vychutnali co nejvíce, krájejte ho na co nejjemnější a nejtenčí plátky. 

Kdybyste ho nesnědli celé najednou, uložte ho do lednice a ideálně spotřebujte během 48 hodin. 

Země původu: Španělsko

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠPANĚLSKÉ SPECIALITY
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: