Polenta kukuřičná instantní BIO 450g Probio 1490
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
BEZLEPKOVÁ KUKUŘIČNÁ POLENTA INSTANTNÍ BIO Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje a je oblíbená v severní Itálii a dále také v zemích jihovýchodní Evropy, kde se podává především jako příloha k dušeným jídlům či k ragú. Kukuřičná polenta je dobrou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Tento tradiční italský pokrm má opravdu široké spektrum využití: výborně chutná k masu a zelenině, ale dá se připravit také na sladko i samostatně, jen tak posypaný sýrem a politý máslem. Další variantou přípravy je nechat polentu ztuhnout či opéct na plechu a pak z ní vykrajovátky podobně jako z těsta vykrájet různě tvarované placičky a získat tak vskutku originální přílohu! Kukuřice je přirozeně bezlepkovou a nutričně velmi bohatou potravinou, má vysoký obsah vitamínů skupiny B a obsahuje rovněž minerální látky (železo, hořčík, zinek, mangan a selen). Je proto vydatným zdrojem energie nejen pro naše tělo, ale i náš mozek. Původně tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již více než 5 000 let. Od místních Indiánů se prostřednictvím Kolumbových plaveb dostala do Evropy a dnes představuje po pšenici a rýži nejpěstovanější obilovinu na světě. Kromě kukuřičné polenty můžete vyzkoušet také kukuřičnou krupici a instantní polentu, z obilovin potom pohankové speciality, cizrnu, jáhly, kukuřičný kuskus nebo bílou quinou. Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku. SLOŽENÍ: 100% kukuřičná polenta BIO BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg) BIO Může obsahovat stopy sóji a sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky. SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem. ZÁKLADNÍ PŘÍPRAVA: 60 g polenty vsypte za stálého míchání do 400 ml vroucí vody nebo mléka. Vařte cca 4 - 6 minut. Během vaření stále míchejte. TIP NA POLENTOVÝ ŠPÍZ: INGREDIENCE: 150 g polenta kukuřičná BIO, 1 kg sezónní zeleniny (cuketa, lilek, mrkev, brokolice, celer, cibule, květák), 150g uzeného ragú, olej olivový extra panenský BIO, sůl mořská jemná, bylinky POSTUP: Instantní kukuřičnou polentu postupně pomalu vsypte do 600 ml vroucí osolené vody a stále míchejte. Za 3 minuty je polenta hotová. Uvařenou polentu přelijte do pekáčku či na plech vyložený pečícím papírem a nechte ztuhnout a vychladnout. Mezitím si očistěte zeleninu a nakrájejte na kousky vhodné k napichování na špejli. Stejně tak nakrájejte uzené tofu. Předehřejte troubu asi na 170°C. Ztuhlou a vychladlou polentu nakrájejte na stejně velké kousky jako zeleninu. Připravte si špejle s ostrou špičkou a postupně jednotlivé kusy zeleniny, tofu a polenty napichujte. Špízy poklaďte na pečící plech a pokapejte ze všech stran olivovým olejem. Osolte, opepřete a posypte provensálským kořením. Pečte asi 30 - 45 minut podle druhu zeleniny. Ta by měla být změklá, ale stále ještě křupavá. Podávejte jako přílohu k masovým pokrmům či jako doplněk k čerstvému zeleninovému salátu. Tip: Místo tofu můžete použít uzený tempeh či jakýkoli oblíbený tvrdý sýr (například sýr feta či balkánský sýr). Výrobce: PRO-BIO, obchod. spol. s.r.o. Lipová 40, 788 32 Staré Město, Česká republikaDoplňkové parametry
Kategorie: | Strouhanky |
---|---|
tuky: | 2,700000 |
energeticka_hodnota_kcal: | 351,000000 |
sacharidy: | 73,000000 |
bilkoviny: | 6,800000 |
sul: | 0,010000 |
vlaknina: | 4,100000 |
z_toho_nasycene_mastne_kyseliny: | 0,400000 |
z_toho_cukry: | 1,100000 |
energeticka_hodnota_kj: | 1490,000000 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář