Sůl himálajská černá jemná 250 g COUNTRY LIFE
Detailní popis produktu
Jemně mletá himálajská černá sůl. Tradiční pomocník v kuchyni při dochucování. Je cítit po vejcích, proto ji využijete například při přípravě veganských míchaných vajíček z tofu.Specifikace
Pochází z Pákistánu, kde se těží v sopečných oblastech a nese název Kala Namak. Specifické černo-růžové zbarvení soli je způsobeno minerály, které obsahuje. Jedná se především o vysoký podíl železa, proto je černá sůl vhodná pro lidi trpící nedostatkem železa a chudokrevností. Pro černou sůl je také typická chuť po vejcích, což je způsobeno vysokým obsahem síry.
Naše himalájská sůl je nerafinovaná. Neobsahuje tedy konzervační ani protispékavé látky.
Využití:
- Veganská kuchyně - pomazánky, tofu..., kde nahradí chuť vajíček. Zkuste například míchaná vajíčka z tofu - osmažte cibulku, přidejte bílé tofu rozmačkané vidličkou, trochu kurkumy pro barvu a osolte himálajskou solí. Na závěr přidejte rostlinnou smetanu pro krémovou konzistenci.
- Černá sůl je důležitou součástí indické kuchyně, nicméně díky své chuti je hojně využívána jako přísada do salátů.
Se značkou Country Life se můžete setkávat téměř 30 let, první naše biopotraviny a produkty zdravé stravy jsme přinesli na tehdejší československý trh už v roce 1991. Country Life je česká rodinná firma, kterou založil Otakar Jiránek, jeden z průkopníků biopotravin u nás. Chcete se o nás dozvědět víc? O Country Life.
Složení
Jedlá sůl kamenná. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.Příprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení: Sůl jedlá kamenná
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sůl |
---|---|
Hmotnost: | 0.252 kg |
Bio: | NE |
Organické: | 1 |
Bez lepku: | 1 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.