Včelí pyl fermentovaný
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Včelí pyl perga, též známý pod názvem ambrosia nebo včelí chléb, je produkt vytvořený včelami, který slouží jako základní složka krmení pro jejich potomstvo. Vzniká složitým procesem, který začíná už na samotné rostlině, kde pilná včelka sesbírává pyl, který je základní surovinou pro včelí chléb. Pyl je zdrojem komplexních rostlinných bílkovin, obsahuje také jednoduché cukry, malé množství tuku, spoustu vitaminů, minerálů a hlavně aktivní enzymy. Jaký je rozdíl oproti samotnému pylu? Samotné pylové zrnko v původním stavu je velmi odolné a pro tělo nevyužitelné. To se ale mění ve chvíli, kdy dojde k fermentaci neboli zkvašení. Vše probíhá v zavíčkovaných plástech s malým množstvím medu. Je to tedy převážně směs dvou hlavních látek v přibližném poměru 25 % med a 75 % pyl. Pylové zrnko je včelami do plástu udusáváno spolu s enzymy, probiotickými bakteriemi a kvasinkami, které později pomáhají narušení pylového zrnka. Napěchovaná zrnka v plástech jsou utěsněna medem a voskem, čímž je vytěsněn veškerý vzduch, a díky teplu v úlu pomalu začíná kvašení. Tímto procesem dochází doslova k alchymistickým reakcím a výsledkem jsou snadno vstřebatelné živiny. Zajímavostí je, že takto zkvašený pyl je svými vlastnostmi stálý i několik let. Díky tomuto zpracování je ve srovnání s nefermentovaným včelím pylem využitelnost látek ze včelího chleba 4x větší. A je zde také jedna další výhoda oproti nefermentovanému pylu či medu, a to, že ve většině případů nezpůsobuje alergické reakce. Včelí chléb se svojí jedinečností řadí k jednomu z nejstarších potravinových doplňků na světě, který konzumovali již starověcí Egypťané nebo Číňané. Odkud pochází? Náš přirozeně sbíraný včelí chléb pochází přímo z úlů umístěných v čisté horské přírodě Rodop v Bulharsku. Tato neznečištěná oblast zaručuje ryzí, vysoce potenciální složení. Včelám je vždy odebíráno jen relevantní množství, aby samy měly dostatek pro svou výživu. Včelám nejsou podávány žádné chemické léky. Včelí pyl zdroj vitaminů a enzymů antioxidant posiluje organismus a imunitu blahodárné účinky na hormonální aktivitu, využíván také při menopauze podporuje životní vitalitu a energii příznivý pro činnost zažívací soustavy pomáhá proti únavě pozitivní vliv na duševní stav Doporučené dávkování: 1-2 čajové lžičky denně (cca 5 -10 gramů) Složení: fermentovaný včelí pyl, med Nutriční hodnoty ve 100 g v 1 dávce: 10 g Energetická hodnota 1560 kJ / 373 kcal 156 kJ/ 37,3 kcal Tuky 12 g 1,2 g z toho nasycené 4 g 0,4 g Sacharidy 44 g 4,4 g z toho cukry 24 g 2,4 g Vláknina 9 g 0,9 g Bílkoviny 17 g 1,7 g Sůl** 0,03 g 0,003 g Hmotnost: 125 g Upozornění: doporučujeme alergický test před užíváním, a to tak, že si nanesete malé množství pylu s medem na zápěstí do oblasti, kde je cítit tep. Pokud se po 3-5 hodinách objeví červená skvrna, pak jste s největší pravděpodobností na včelí produkty alergičtí a včelí pyl neužívejte. Ukládejte mimo dosah dětí. Skladujte na chladném, temném a suchém místě. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Není náhradou pestré stravy. Není určeno dětem do 3 let, těhotným a kojícím ženám.Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář