Bulgur ječmenný 250 g BIO COUNTRY LIFE
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Bulgur se může připravovat na sladko i na slano a v pokrmech dobře nahradí nebo doplní rýži. Uvaříte s ním voňavý pilaf nebo rychlý salát tabouleh. Bulgur se hodí i na přípravu karbanátků, zeleninových placiček a sladkých kaší.Specifikace
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.
Tipy na použití:
- Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
- V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
- Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
Recepty:
- Bulgurová kaše
bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem - Bulgurové rizoto
recept naleznete zde - Švestkovo-pomerančový bulgur
recept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14 - Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička zeleninového bujonu Würzl
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
- Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Vařte v 2,5 násobném množství mírně osolené vody 7 minut, nechte dojít pod pokličkou 10 minut.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1486kJ/337kcal. Tuky: 1,6 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 64,9 g. z toho cukry: 0,67 g. Bílkoviny: 9,1 g. Sůl: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Těstoviny, kuskus, bulgur |
---|---|
Hmotnost: | 0.252 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | CZ-BIO-001 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář