Bia Kuskus medium ALIBABA 1kg
Přes 9000 výdejních míst
po celé ČR
Velký výběr
přes 30 000 produktů
Působíme už
od roku 2016
Detailní popis produktu
Kuskus medium ALIBABA 1kg Kuskus Alibaba je tradiční pokrm pocházející z Maroka. Kuskus samotný je vlastně těstovina- velikosti medium, vyrábějící se spařením semoliny z tvrdé pšenice, která se formuje do malých kuliček. Kuskus je velice rychlá, praktická, příloha a také výborný doplněk pokrmů dle vaší fantazie. SEMOLINOVÉ SUŠENÉ TĚSTOVINY Složení Semolina z tvrdé pšenice, voda. Alergenní informace Obsahuje pšenici. Může obsahovat sóju a hořčici. Skladování Uchovejte v chladu a suchu. Výrobek podléhá přirozenému úbytku hmotnosti. Země původu Itálie Výživové údaje na 100g Energetická hodnota 1477 kJ/349 kcal Tuky 1,8g z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g Sacharidy 69g z toho cukry 2,1g Vláknina 4,2g Bílkoviny 12g Sůl 0g Základní příprava kuskusu: Jak se vyrábí kuskus: JAK PŘIPRAVIT KUSKUS ZA 5 MINUT 1) Do nádoby nasypte pozadované množství kuskusu (cca 50g na 1 porci). 2) Přidejte stejné množství teplé osolené vody. 3) Přikryjte pokličkou a nechte pát minut odstát dokud nedosáhnete požadované konzistence. 4) Přidejte trochu olivového oleje a načechrejte vidličkou. 5) Podávejte teplý např. jako přílohu s masem či rybami nebo studený do salátů. Chcete-li, aby byl váš kuskus ještě chutnější, použijte místo vody vývar z masa, zeleniny nebo ryb. SLADKÝ: KKK - KOKOSOVÉ KUSKUSOVÉ KULIČKY Ingredience pro 4 osoby ½ l mléka 100 g kuskusu 2 lžíce rozinek 1 lžíce cukru 2 lžíce opražených nastrouhaných oříšků 1 vanilkový lusk 100 g strouhaného kokosu Příprava: Do mléka nasypte kuskus, přidejte vanilkový lusk, špetku soli a vařte cca 10 min. Stáhněte z vařiče, přidejte cukr, rozinky, polovinu kokosu a oříšky. Vychlazené dejte do ledničky a druhý den ze směsi uválejte mokrýma rukama kuličky, které obalíte ve zbytku kokosu a dáte do ledničky opět ztuhnout. VEGETARIÁNSKÝ: RAJČATA PLNĚNÁ KUSKUSEM Ingredience pro 4-6 osob 1 hrnek uvařeného kuskusu 100 g ricotty nebo tofu 1 lžíce nakrájených kaparů 1 najemno nakrájený řapíkatý celer nebo vařené nakrájené fazolové lusky (2 lžíce) 4 velká masitá rajčata oregáno nebo tymián Příprava: Rajčata rozkrojte na půl, dužninu vydlabejte a přidejte k již uvařenému kuskusu. Do kuskusu přidejte další ingredience, promíchejte a směsí naplňte půlky rajčat. Podávejte chlazené. VEGETARIÁNSKÝ: KUSKUS S RATATOUILLE Ingredience pro 4 osoby 2 lilky 2 papriky (žlutá a červená) 2 rajčata 1 cibule 4 lžíce olivového oleje černé olivy lístky bazalky sůl, pepř Příprava: Zeleninu očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na kostičky. Do pánve nalijte 3 lžíce oleje, přidejte nakrájenou zeleninu, osolte, opepřete a přikryjte pokličkou. Za občasného míchání vařte na mírém ohni asi 20 minut. Potom přidejte olivy, bazalku, povařte další 2 minuty a ratatouille je hotové. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř a zalijte ho ratatouille. Podávejte teplé. RYBÍ: KUSKUS S KREVETAMI Ingredience pro 4-6 osob 300 gr kuskusu 50 gr nakrájené cibule 350 gr vařené zeleniny dle vlastní chuti 300 gr vařených krevet 1 lžíce kari olivový olej, sůl sušená feferonka Příprava: Do kastrůlku nalijte 4 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a nechte ji lehce zrůžovět. Přidejte kuskus, zalijte teplou vodou (dvojnásobné množství objemu kuskusu), osolte a přidejte feferonku. Přisypte nakrájenou zeleninu a kari. Vařte zprudka asi 5 minut. Přidejte krevety, dobře promíchejte a povařte ještě další 2 minuty. MASOVÝ: KUSKUS S MASEM Ingredience pro 4 osoby 500 g masa dle vlastní chuti (jehněčí, hovězí, kuřecí atd.) 2 cibule 1 stroužek česneku 2 mrkve 2 cukety 1 list celeru 2 rajčata 1 bobkový list ½ sklenice bílého vína 2 dl masového vývaru olivový olej, sůl, pepř, petržel Příprava: Maso nakrájejte na kostky. Do kastrůlku nalijte 3 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibulku, prolisujte česnek a osmahněte dozlatova, přidejte maso, nechte ho zatáhnout, dle chuti přidejte ½ sklenice vína. Potom přidejte nakrájenou petržel, mrkev, bobkový list, oloupaná nakrájená rajčata a vroucí vývar. Přikryjte pokličkou a na středním plameni vařte cca 1 hodinu. Nakonec přidejte nakrájené cukety a petržel. Osolte, opepřete a přiveďte k varu, pozor nenechte vyvařit příliš. Kuskus uvařte dle základního receptu, servírujte na talíř spolu s masem a zeleninou. JAK HO JEŠTĚ PŘIPRAVOVAT? KUSKUS s vařenou zeleninou (lilek, okurka, bílá ředkev, cibule, česnek, mrkev a také datle) KUSKUS do polévky KUSKUS jako příloha - může se na něj nalít omáčka např. jogurtová nebo pálivá z feferonek KUSKUS pro děti na sladkDoplňkové parametry
Kategorie: | Těstoviny |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář