Těstoviny fusilli semolinové se špenátem 500 g BIO GIROLOMONI
Detailní popis produktu
Vynikající italské těstoviny ze semoliny, tvrdozrnné pšenice. Všechny produkty Girolomoni jsou vyrobené výhradně ze surovin pěstovaných ekologicky. Těstoviny se pak pomalu suší, aby se zachovaly jejich nutriční hodnoty, chuť a vůně.Specifikace
Girolomoni o svých těstovinách: "Věnujeme se výrobě biotěstovin z pole na stůl a obzvláště dbáme na každý aspekt tohoto řetězce. Vybíráme nejlepší bio odrůdy pšenice, meleme je v našem mlýně a hned vedle v naší továrně je mícháme s pramenitou vodou z okolních kopců. Po vylisování nebo nařezání pak těstoviny odpočívají při 65 stupních 7 až 12 hodin podle toho, o jaké tvary jde. Tento proces pomalého sušení zachovává maximum živin a přináší veškerou chuť a vůni pšenice."
Gino Girolomoni byl italský starosta, který už před 50 lety prosazoval návrat k poctivému a čestnému způsobu zemědělského hospodaření. Začal tedy pěstovat bio tvrdozrnnou pšenici, ze které pak jako první v Itálii vyráběl celozrnné semolinové těstoviny. V 70. letech minulého století Gino čelil nesmyslnému zákazu ze strany státu („celozrnné těstoviny jsou škodlivé"), tento zákaz však samozřejmě dávno neplatí a jeho potomci dnes vyrábějí celé spektrum vynikajících semolinových těstovin - bílých i celozrnných.
Složení
Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*, sušený špenát 2 %. Může obsahovat stopy sóji a hořčice. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Těstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 7 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1505kJ/355kcal. Tuky: 1,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 72 g. z toho cukry: 3,7 g. Bílkoviny: 11,5 g. Sůl: 0,05 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Těstoviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.501 kg |
Bio: | ANO |
Certifikát: | IT-BIO-006 |
Bez lepku přirozeně: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.