Vločky ovesné klíčené bezlepkové 300 g SEMIX
Detailní popis produktu
Klíčené ovesné vločky jsou bezlepkové, můžou si na nich pochutnat i celiaci. V kuchyni mají široké využití. Ideální do kaší, jogurtů, moučníků. Vhodné pro přípravu vlastních cereálních směsí i k okamžité konzumaci. Od českého výrobce.Specifikace
Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
V našem časopise Dobroty jaro 2016 jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...
Využití:
- polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou, recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
- kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě, náš recept naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte, na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
SEMIX PLUSO, spol. s r.o. byla založeno roku 1995. Zabývá se výrobou celozrnných cereálií, pekařských směsí, máku a dalších potravin. Tato česká firma je úspěšná nejen u nás, ale vyváží své výrobky i do zahraničí. Zároveň je aktivní ve své lokalitě v oblasti ekologie. Stará se o mokřady, lomy, vybudovala ptačí rezervaci. Při výrobě v SEMIX PLUSO využívají nejlepší technologie a kombinují kvalitu a dobrou chuť.
Složení
Vločky z naklíčeného OVSA bez lepku sušené. Maximální obsah lepku 20 mg/kgPříprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1636kJ/388kcal. Tuky: 6,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 63 g. z toho cukry: 2,2 g. Bílkoviny: 16 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky, Müsli, Cereálie |
---|---|
Hmotnost: | 0.311 kg |
Bio: | NE |
Organické: | 1 |
Bez lepku: | 1 |
Přidaný cukr: | 1 |
Bez mléka: | 1 |
Fairtrade: | 1 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.